Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ramiz Župić osuđen uslovno za otimanje telefona novinaru Salahudinu Fetiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 10. 2021.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Ramiz Župić osuđen uslovno za otimanje telefona novinaru Salahudinu Fetiću

Ramiz Župić, odbornik SDP-a u skupštini Novog Pazara osuđen je na uslovnu kaznu od pet meseci zbog teške krađe. On je u oktobru 2018. godine, tokom sednice Skupštine Novog Pazara oteo telefon novinaru i direktoru „Sandžak televizije“ Salahudinu Fetiću

Ramiz Župić sklopio je sa tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, a kazna neće biti izvršena ako u roku od godinu dana ne učini novo krivično delo.

Za krađu telefona optužen je i Suad Zoranić, koji se nije pojavio na zakazanom ročištu. Sledeće suđenje zakazano je za 10. novembar, za kada je naloženo njegovo privođenje.

Incident se dogodio tokom sednice Skupštine grada Novog Grada koju je pratilo više stotina građana interesujući se za asfaltiranje 21. ulice. Sednica je više puta prekidana, a u jednom trenutku došlo je i do ozbiljnijeg incidenta, koji je novinar i direktor Sandžak televizije Salahudin Fetić snimao. Župić mu je prišao sa leđa, oduzeo telefon, a potom ga odbacio u pravcu Suada Zornića. Zoranić je potom užurbano izašao iz sale sa Salahudinovim telefonom.

Salahudin Fetić kaže da je bio akreditovan za praćenje sporne sednice Skupštine u svojstvu novinara i da je obavljao novinarski posao. 

„Delimično sam zadovoljan presudom, mada mislim da je kazna trebalo da bude i veća. Ali nemam energije da se dalje borim. Većina ročišta je otkazivana zbog nedolaska optuženih ili njihovih advokata, a prvo ročište je održano tek ove godine, tri godine posle incidenta“, kaže Fetić dodajući da je i pored različitih opstrukcija zadovoljan što je bar jedan napadač na njega kažnjen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi