Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Tanasije Paunović, dugogodišnji novinar “Vesti” i Radio Užica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 02. 2022.

Autor: UNS/uzicemedia.rs. Izvor: N.I. i N.T.

Preminuo Tanasije Paunović, dugogodišnji novinar “Vesti” i Radio Užica

Tanasije Paunović, naš dragi kolega i prijatelj, preminuo je u 76. godini. Pamtićemo ga kao dobrog i vrsnog novinara, svestranog, uz koga su mnogi mladi u redakciji "Vesti" i Radio Užica zavoleli novinarstvo.

Rođen je 1946. godine u Zaselju, opština Požega. Novinarsku karijeru počeo je u užičkom listu "Vesti",  a po osnivanju Radio Užica postao je dopisnik iz Kosjerića. Posebno se isticao u radio reportaži. Bio je dugogodišnji član UNS-a.

I danas se mnogi od nas, urednika glavne informativne emsije "Dnevnik" na Radio Užicu, sećamo njegovih reportaža i zapisa iz najudaljenijih sela. Umeo je da prepozna i pronađe prave sagovornike. Uvek je bio spreman da pošalje neki od svojih snimaka, kako bi upotpunio tu informativnu emisiju, ali i druge koje su se emitovale.

Radio je godinama, pa i nakon penzionisanja, kao dopisnik  "Večernjih novosti" iz Zapadne Srbije. Uvek se rado odazivao i slao neke od svojih tekstova kolegama iz starih redakcija.

Pored novinarskog zanata, Tanasije je bio i jedan od osnivača manifestacije "Čobanski dani", a u nekoliko navrata i direktor Radio Kosjerića, čiji je bio osnivač.

Nosilac je priznanja Opštine Kosjerić za zasluge u oblasti kulturnog stvaralaštva.

Iza sebe je ostavio suprugu Negu i ćerku Suzanu.

Tanasije Paunović biće sahranjen u svom zavičaju, u selu Zaselje, danas, u 13 časova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi