Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS članovima poklonio 80 knjiga u kancelarijama u Novom Sadu i Beogradu, sledi Gračanica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 02. 2022.

Autor: D.B. Izvor: UNS

UNS članovima poklonio 80 knjiga u kancelarijama u Novom Sadu i Beogradu, sledi Gračanica

Udruženje novinara Srbije (UNS) zajedno sa izdavačkom kućom "Vukotić medija" („Vukotić media“) i novinarom u penziji Miladinom Mićom Adamovićem poklonilo je svojim članovima knjige „Olovne reči“, „Jesmo li prevareni“ i „Svedok iz senke“

U svojim prostorijama u Novom Sadu i Beogradu UNS je poklanjao knjige članovima koji su platili članarinu za tekuću godinu. Na raspolaganju je ostalo 20 knjiga koje će UNS pokloniti novinarima koji dođu u kancelariju u Gračanici od 1. marta.

 „Olovne reči“ je knjiga Manja Vukotića u kojoj ovog poznatog novinara upoznajemo sasvim lično. Piše jasno i upečatljivo o rodnoj kući, porodici, životnim lekcijama, novinarstvu, politici.

„Čovek koji je umeo da pravi novine, da im daje dušu i moć“, u jednoj rečenici opisala je Vukotića novinarka Radmila Stanković u pogovoru knjige „Olovne reči“.

„Nikada nisam upoznala novinara, urednika, koji je bio srećniji kada radi, kad čita i oprema rukopis, kad dobije dobru rubriku“, napisala je Stanković i istakla da je Vukotić „pravio novine kojima se verovalo“.

Knjigu „Svedok iz senke“ Miladin Mića Adamović, novinar „Večernjih novosti“ u penziji, posvetio je kolegama, novinarima i urednicima „štampanih glasila iz svih bivših jugoslovenskih republika, čija imena ne bi trebalo da se zaborave“.

Adamović je u knjizi „Svedok iz senke“ pisao o događajima koje je doživeo kao novinar radeći za vojni list „Za domovinu“ u Zagrebu, zatim u „Politici ekspres“ i „Večernjim novostima“ gde je bio reporter, urednik Beogradske rubrike, vesti i urednik reportaža.

Zahvaljujući izdavačkoj kući "Vukotić medija" („Vukotić media“) UNS je svom članstvu poklanjao i knjigu „Jesmo li prevareni“ u kojoj su sabrani tekstovi Aleksandra Tijanića objavljeni od 1987. do 1990. godine. 

Tekstovi objavljeni u knjizi „Jesmo li prevareni“ Tijanićev su izbor.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi