Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ministarstvo na ovogodišnjim konkursima za medijske projekte unelo dve novine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 03. 2022.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Ministarstvo na ovogodišnjim konkursima za medijske projekte unelo dve novine

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo je deset konkursa za sufinansiranje medijskih projekata koji su otvoreni do 6. aprila, a novina su dva dokumenta - Obrazac za prijavu člana komisije i Smernice za definisanje i pravdanje troškova projekata proizvodnje medijskih sadržaja i organizovanja stručnih, naučnih i prigodnih skupova u oblasti javnog informisanja.

Ministarstvo je u dokumenta za prijavu prvi put uvrstilo Obrazac za prijavu člana komisije koji treba da koriste predlagači, a u kom se traže podaci -  da li prijavu podnosi novinarsko ili medijsko udruženje ili nezavisni medijski stručnjak, a potom informacije po rubrikama: lični i kontakt podaci; obrazovanje; radno iskustvo u oblasti medija; alternativno obrazovanje, kursevi i priznanja i dodatne informacije.

Izbor komisija, njih deset, koje će odlučivati o budžetskoj podršci projektima je na Ministarstvu kulture i informisanja. Članove komisija Ministarstvo bira na osnovu pristiglih predloga. 

U Smernicama, drugom dokumentu koji je novina od ove godine, Ministarstvo daje objašnjenja o projektnim troškovima koje priznaje kada se radi o personalnim i operativnim izdacima. Smernice sadrže podatke o dokumentaciji koju je potrebno da korisnik budžetskog novca dostavi Ministarstvu za pravdanje troškova.

Ministrastvo je u Smernicama dalo primere za specifikaciju projektnih troškova napominjući šta je ispravan, a šta pogrešan način prikazivanja troškova.

Na posletku u Smernicama su pobrojani troškovi koje Ministrastvo ne pokriva i ne mogu biti nadoknađeni projektnim sufinansiranjem.  

Za konkurse Ministarstva kulture i informisanja za projektno sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja i sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja predviđeno je 310 000 000 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi