Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Predsednik opštine Gornji Milanovac tužio „Takovske novine“, pa nije došao na ročište
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 03. 2022.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Predsednik opštine Gornji Milanovac tužio „Takovske novine“, pa nije došao na ročište

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević bio je sprečen da se danas pojavi u beogradskoj Palati pravde gde je trebalo da bude saslušan kao tužilac u sporu protiv „Takovskih novina“.

To je naveo njegov advokat Goran Stamenić, koji je doputovao iz Čačka, i dodao da ga je tužilac u petak u popodnevnim satima obavestio da nije u prilici da dođe na zakazano ročište. Advokat Stamenić je rekao da ne zna razloge, kao i da je odmah po saznanju obavestio advokate tuženih o tome. 

Stamenić se izvinio u ime tužioca i predložio da sud zakaže novo ročište, sa čim su se saglasili Marko Milovanović, advokat tuženih „Takovskih novina“ i novinara Nebojše Savića, kao i Slobodan Pavlović, advokat Ljubiše Jovanovića, koji je tužen iako prema rečima odbrane nema pravnog osnova za to jer se u vreme podnošenja tužbe nalazio u penziji i nije bio odgovorni urednik „Takovskih novina“. 

O impresumu tuženog lokalnog nedeljnika bilo je i danas reči i ponovo je skrenuta pažnja advokatu tužioca da se u njemu ne nalazi ime tuženog Jovanovića. 

Pre nego što je zakazao novo ročište sudija Radun Bubanja govorio je o poštovanju suda.

„Ako se neko sudi, uvažava sud. Dovoljno se ostavlja vremena da se sa tim sudskim pozivom usaglašavaju druge obaveze“, rekao je Bubanja i zamolio advokata da tužiocu prenese da datum i vreme novog ročišta „rezerviše kao prioritetan“. 

Predsednik Opštine Gornji Milanovac i odbora SNS u tom mestu Dejan Kovačević tužbom traži da mu izdavač, novinar i odgovorni urednik „Takovskih novina“ isplate milion dinara zbog povrede časti i ugleda.

Kovačević je tužbu podneo zbog teksta „Obelodanjena mahinacija Kovačevića“ objavljenog 3. decembra 2020. godine na stranicama „Takovskih novina“ na kojima se nalaze saopštenja političkih organizacija.

Odbrana je navela da je tekst zbog kog je podneta tužba preneto saopštenje Grupe građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“, koja ima odbornike u lokalnoj skupštini.

Suđenje će se nastaviti 15. juna kada bi trebalo da budu izvedeni dokazi čitanjem pisanih dokumenata i saslušanjem parničnih stranaka.      

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi