Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Fond Pokrajine Vojvodine raspisao konkurs za podsticanje proizvodnje medijskog sadržaja za Srbe u regionu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 08. 2022.

Autor: M. Stojanović Izvor: UNS

Fond Pokrajine Vojvodine raspisao konkurs za podsticanje proizvodnje medijskog sadržaja za Srbe u regionu

Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, koji je osnovala Skupština Vojvodine, raspisao je Konkurs za podsticanje javnog informisanja na srpskom jeziku u zemljama u regionu. Pod zemljama u regionu podrazumevaju se Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Rumunija, Albanija i Mađarska.

Konkurs se raspisuje radi dodele sredstava za realizaciju projekata informisanja srpskog naroda na srpskom jeziku u zemljama u regionu. Dodeljuje se 8 miliona dinara, a konkurs je otvoren do 31. avgusta.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100 000 dinara, dok najveći iznos sredstava po projektu iznosi 3 miliona dinara.

Na Konkurs se mogu prijaviti registrovani izdavači medija kao i pravna lica registrovana za audio i video produkciju, koja imaju potpisan ugovor ili overenu izjavu izdavača medija/medija u kojima će programski sadržaji biti emitovani.

Medijski sadržaj se može kreirati isključivo na srpskom jeziku i ćirilici.

Predloženi projekat mora se realizovati preko medija čije je sedište na teritoriji države iz koje konkuriše predlagač projekta.

"Ciljevi konkursa su uvođenje, poboljšanje ili proširenje programskih sadržaja u medijima, radi podrške ostvarivanju prava srpskog naroda u zemljama u regionu na informisanje na sopstvenom jeziku, negovanje sopstvene kulture i identiteta, razvoj obrazovanja i jezičke kulture", piše u tekstu Konkursa.

Prijavu sa dokumentacijom potrebno je poslati poštom u zatvorenoj koverti na adresu:

Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu

Bulevar Mihajla Pupina 25, 21 000 Novi Sad, sa naznakom "KONKURS – JAVNO INFORMISANjE".

Tekst konkursa i obrazac za prijavu mogu se preuzeti na sajtu Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

03.08.

2022.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 13:39

Сећање на колегу

Пре годину дана умро је Мирослав Лазански.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi