Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sa pin kodom proverite koliko radnog staža imate i da li vam poslodavac uplaćuje doprinose
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 08. 2022.

Autor: M.P.

Sa pin kodom proverite koliko radnog staža imate i da li vam poslodavac uplaćuje doprinose

Najbrži i najlakši način da proverite koliko zaista imate radnog staža i da li vam je svaki poslodavac uredno uplaćivao doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje je da pristupite svojim podacima iz matične evidencije Fonda PIO pomoću pin koda.

Za korišćenje elektronskog servisa Fonda i pristup podacima neophodno je da imate svoju šifru odnosno pin kod. Ta šifra se preuzima u filijalama i službama filijala pošto na šalteru predate ličnu kartu na uvid i popunite obrazac (besplatan) koji će vam dati službenica. Pin kod dobićete odmah.

Pošto dobijete pin broj u koverti, na veb stranici Fonda PIO možete da se „ulogujete“ tako što ćete da popunite podatke u sva tri polja (JMBG, PIN i Verifikacioni kod), a zatim otvorite opciju Prijava.

Udruženju novinara Srbije rečeno je da se pin kod brzo dobija, bez čekanja, a da se zbog sigurnosti i zaštite ličnih podataka ne dostavlja elektronskim putem.

- Pin kod mora da se preuzme lično. Svaki građanin može pomoću njega da uđe u svoju bazu podataka matične evidencije i vidi kompletan staž, zarade, bolovanja, prijave i odjave od strane poslodavaca, uplaćene doprinose, da li je dostavljen M4 obrazac ili nije. Bukvalno sve. Na ovaj način su podaci veoma dobro zaštićeni i obezbeđeni, jer svako vidi samo svoju bazu podataka – objasnila je ranije za Novosti Jelica Timotijević iz Fonda PIO.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi