Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sud u Loznici bivšem policajcu zabranio da prilazi novinaru Novosti Vladimiru Mitriću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 10. 2022.

Autor: A.N, A.M. Izvor: UNS

Sud u Loznici bivšem policajcu zabranio da prilazi novinaru Novosti Vladimiru Mitriću

Osnovni sud u Loznici doneo je rešenje da se bivšem policajcu za koga se sumnja da je u restoranu „Cale“ kod Šapca pretio novinaru „Večernjih novosti“ Vladimiru Mitriću zabrani prilaženje, sastajanje i komuniciranje sa ovim novinarom, zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. Ovom merom naloženo je i da se bivši policajac svakog petka i ponedeljka javlja policiji.

Osnovno javno tužilaštvo u Loznici predložilo je da mera zabrane prilaska traje do pravosnažnog okončanja sudskog postupka.

Mitrić je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) rekao da je tužilaštvu prijavio i pretnje u komentarima na društvenoj mreži Fejsbuk.

Sporni komentari, navodi Mitrić, pojavili su se na Fejsbuku nakon objave medijskih tekstova u kom govori da ga je bivši policajac verbalno napao.

„Dobar je za Drinu. Kad nadođe“, komentar je koji je novinar „Večernjih novosti“ doživeo kao posebno uznemirujuć.

Mitrić je prošle nedelje rekao UNS-u da je po završetku izveštavanja u Dragincu, uz policijsku zaštitu, svratio u restoran „Cale“, gde mu je bivši policajac uz uvrede rekao da „zna da će ga ovaj sigurno ponovo prebiti“, misleći na policajca koji mu je naneo teške telesne povrede bejzbol palicom pre 18 godina.

Mitrić je zbog ovog fizičkog napada pod policijskom zaštitom od 12. oktobra 2005. godine.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

18.10.

2022.

Laki [neregistrovani] u 20:02

Lijesce

Ne znam sta reci. Naprosto zivimo u takvom vremenu gdje je kapa skuplja od glave. Mnogo i nedopustivo mnogo novinara danas je u vom vremenu sikanirano i maltretirano ni samo rade avoj posao - informisu javnost. To je bruka i sramota svih nas jer imamo pravo na informacije. Dignimo svoj glas proriv nasilja nad nasim novinarima i trazimo da se stvore prilike za slobodan i neometan rad nasim novinarima.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi