Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Tradicionalni mediji nedovoljno prilagođeni interesovanjima mladih
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 10. 2022.

Autor: UNS-DNKiM Izvor: UNS-DNKiM

Tradicionalni mediji nedovoljno prilagođeni interesovanjima mladih

Učesnici panel diskusije pod nazivom "Mediji - uticaj i značaj" održane na Zlatiboru bili su saglasni da mladi danas u manjoj meri prate tradicionalne medije zbog toga što su nedovoljno prilagođeni njihovim interesovanjima i da se uglavnom informišu putem portala i društvenih mreža.

Panel je održan u okviru Prvog međunarodnog omladinskog samita ,,Otvoreni svet" u organizaciji Fondacije ,,Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić" koji je od 27. do 31. oktobra na Zlatiboru okupio oko 2 800 studenata i učesnika iz celog sveta.

O značaju i uticaju medija na mlade danas govorili su novinar RTS-a, Politike, Studija B i Tanjuga, Zoran Stanojević, Danijela Davidov Kesar, Sanja Lubardić, Aida Đedović, dok je ispred Udruženja novinara Srbije (UNS) učestvovala Maja Fićović, novinarka Radio Kosovske Mitrovice i članica Izvršnog odbora Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM).

Fićović je istakla da programski sadržaji nisu dovoljno prilagođeni mladima i njihovim interesovanjima, niti su dovoljno brzo ispratili trend razvoja internet medija, kako bi privukli više mladih ljudi da gledaju televizijski program, slušaju radio ili čitaju štampu.

 

Studenti su aktivno učestvovali u panelu i odgovarali koje sadržaje najčešće prate na medijima.

Nema potpuno nezavisnih medija, stav je većine panelista. Fićović je rekla da je odgovornost na novinaru i da je potrebno svakog dana osvajati slobodu bez obzira na okolnosti i izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju u svom radu.

Prof. dr Danica Grujičić je na zatvaranju Omladinskog samita obraćajući se studentima istakla da su bili u prilici da čuju sjajne ljude , koji su uspešni i koji svoj uspeh duguju prvenstveno sebi i svom radu.

U okviru Omladinskog samita  održano je oko 20 panel diskusija kojim su obuhvaćene brojne teme iz oblasti biznisa, startapa, zdravstva, kulture, obrazovanja, sporta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi