Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Medijske konkurse raspisale opštine Stara Pazova, Velike Plana, Kula, Ivanjica i Sjenica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 03. 2023.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Medijske konkurse raspisale opštine Stara Pazova, Velike Plana, Kula, Ivanjica i Sjenica

Na konkursima za sufinansiranje medijskih projekata ove opštine su izdvojile od četiri do 23 miliona dinara. Kula i Sjenica su raspisale i konkurse za informisanje na jezicima nacionalnih manjina.

Najviše novca za medijske projekte izdvojila je Opština Stara Pazova, 23 miliona dinara. Najmanji iznos za koji se može konkurisati po projektu je 200 hiljada, a najviši 11 miliona dinara. Rok za prijavu projekata je 29. mart.

Iz budžeta Velike Plane za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja opredeljeno je 15.3 miliona dinara. Najniži iznos po projektu je 10 hiljada, a najviši šest miliona dinara. Konkurs je otvoren do 31. marta.

Opština Kula raspisala je dva konkursa za sufinanriranje medijskih projekata. Za informisanje je izdvojeno 9.5 miliona dinara, a za medijske projekte na jezicima nacionalnih manjina (mađarski, rusinski, ukrajinski i nemački) 1.1 milion dinara. Najmanji iznos za koji se može konkurisati u oba konkursa je 50 hiljada dinara. Najveći iznos  po projektu u oba konkursa je čak 90 odsto ukupnih sredstava - 8.6 miliona za informisanje i milion dinara za informisanje na jezicima nacionalnih manjina. Rok za predaju projekata na oba konkursa je 29. mart. 

Opština Ivanica za medijske projekte izdvojila je sedam miliona dinara. Najniži iznos po projektu je 100 hiljada, a najviši tri miliona dinara. Konkurs je otvoren do 30. marta.

Opština Sjenica takođe je raspisala dva konkursa - za informisanje i za informisanje na jezicima nacionalnih manjina. I za jedan i za drugi konkurs je izdvojeno po dva miliona dinara. Međutim, nije naveden najniži i najviši iznos za koji se može konkurisati, što je suprotno Pravilniku o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Rok za predaju projekata je 29. mart.

Dodatne informacije za prijavu na konkuse koje su raspisale ove opštine i način prijave nalaze se na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) u rubrici „Konkursi“, sa naznakom „Medijski konkursi“ i na zvaničnim sajtovima ovih opština.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi