Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinara televizije N1 Dušana Mlađenovića i njegovu porodicu napao komšija, na Tviteru podrška za napadača
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 05. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Novinara televizije N1 Dušana Mlađenovića i njegovu porodicu napao komšija, na Tviteru podrška za napadača

Novinar televizije N1 Dušan Mlađenović rekao je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) da je juče oko dva sata posle podne njega i njegovu porodicu napao komšija. Istakao je da ovaj napad nema veze sa njegovim novinarskim radom, ali da je u komentaru ispod Tviter objave u kojoj je pisao o ovom incidentu korisnik, upisan kao Josphat Mbayan, podržao napadača i napisao da bi slično učinio da mu je neko iz N1 komšija.

„Mora da je saznao šta i gde radiš. Nije to badava. Veruj mi da bih i ja slično da ste mi ti ili neki tvoj kolega komšije. Mnogo ste nas zadužili“, navela je ova osoba.

Inače, Mlađenovića i njegovu porodicu je juče tokom useljenja u stan komšija polio vodom i pretio im.

„Sišao je sa sprata iznad i decu od šest godina i dve godine polio kofom vode. Pritom je vikao da će nam napraviti pakao od života. Saznali smo da već godinama pravi pakao ljudima u zgradi, da urla usred noći. Fizički je napao jednog komšiju. Godinama institucije ne reaguju“, napisao je Mlađenović na svom Tviter profilu.

Mlađenović je UNS-u rekao da preteći komentar nije, ali da napad u zgradi jeste prijavio policiji.

 „Hvala policajcima kojima su bili savršeni, i koji su pre tri dana prošli traumu u školi koju će i oni nositi ceo život. A da li sistem ne zakazuje? Zakazuje i te kako. Takve osobe ne smeju da budu bez nadzora, bez kontrole, jer sutra ko zna šta mogu da urade“, napisao je.

Problem je, istakao je Mlađenović, što će ovaj čovek nakon upozorenja policije biti odmah pušten na slobodu.

„I ako se ponovi, biće priveden. Da li je to dovoljno? Nije. Ali je to zaista maksimum koji policija može. Ostali organi su sad na potezu. Plašim se da ih neće biti“, napisao je.

Podsetimo, Mlađenovića je pre tri godine dok je prolazio ulicom sa sinom nepoznata osoba uznemiravala i nazivala ga „prodanom dušom“.

„Rekao mi je da mi je ispalo Đilasovih 100 evra, a zatim me pitao kako me nije sramota da radim u izdajničkom mediju, da li sam 'Šiptar' ili 'balija', da smo prodane duše i da treba da me je sramota”, rekao je Mlađenović tada Udruženju novinara Srbije, koje je tražilo da tužilaštvo pokrene postupak protiv osobe koja ga je uznemiravala.

Mlađenović se na Tviteru osvrnuo na ovaj događaj i istakao da je njegov sin već doživeo traumu.

„Danas treba detetu da objašnjavam da je komšija izbacivao vodu zbog 'poplave'. Da se ne bi nahvatao straha, i da ga lažem da je vikao jer je bio ljut zbog "poplave". Sve je toliko pogrešno i iskrivljeno i ne znam da li će ikad biti ispravljeno“, napisao je Mlađenović.

Za UNS je dodao da je ovaj incident imao veze sa poslom, ali da jučerašnji napad nema. Na taj slučaj je, kako kaže, podsetio zbog komentara u kojima se podržavaju napadi na novinare N1.

„Napad od pre dve godine je imao veze sa profesiojom, ali jučerašnji u zgradi nema. Ipak, čitajući komentare naišao sam i na ove kojima se podržava napad. To nije osoba koja ima 50 ili 60 pratilaca nego više od 3000. Tražio sam od pratilaca da prijave ovaj profil na Tviteru“, kaže Mlađenović za UNS.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

17.05.

2023.

Razocarana [neregistrovani] u 13:13

Pomozite

Staro Sajmiste evo poceli rusiti na silu kao Sava malu

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi