Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ćulibrk: Nisu mi poznati detalji prenosa vlasništva NIN-a, očekujem da neće biti uticaja na uređivačku politiku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 08. 2023.

Autor: A. Ničić Izvor: UNS

Ćulibrk: Nisu mi poznati detalji prenosa vlasništva NIN-a, očekujem da neće biti uticaja na uređivačku politiku

Glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk je, nakon što je Ringier Srbija preneo vlasništvo nad ovom medijskom kućom generalnoj direktorki ove kompanije Jeleni Drakulić Petrović, rekao za sajt UNS-a da očekuje da NIN nastavi rad bez ikakvog uticaja menadžmenta i vlasnika na uređivačku politiku. Dodao je da mu detalji prenosa vlasništva nisu poznati.

„Mene se kao zaposlenog ne tiče kakav je dogovor između bivšeg i sadašnjeg vlasnika. Kao zaposlenog i glavnog urednika u NIN-u, jedino me interesuje da NIN nastavi da radi kao što je i do sada. To i očekujem s obzirom na to da je Jelena Drakulić godinama bila direktorka NIN-a i da smo radili bez ikakvog upliva sa strane od vlasnika i menadžmenta“, naveo je Đulibrk za UNS.

Dodao je da se nada da se promena vlasništva neće odraziti na uređivačku politiku ovog nedeljnika, što se, kako kaže, dešavalo kada su drugi vlasnici kupovali neke medije u Srbiji.

„Mi pravimo novi broj kao da se ništa nije dogodilo. Kao što smo to činili prošle, i ove nedelje pravimo novi broj koji će se naći na kioscima u četvrtak i tako će biti do daljnjeg“, istakao je Ćulibrk.

O prenosu vlasništva, kako kaže, do jutros nije znao ništa zbog Ugovora o tajnosti koji je potpisala sadašnja vlasnica NIN-a.

„Nisam znao do jutros ništa o prenosu vlasništva. U Ugovoru o tajnosti je bilo i klauzule da se to nikome ne predočava do danas. Koliko znam Jelena Drakulić Petrović će sutra pustiti zvanično saopštenje u kome će objasniti kako je do te transakcije došlo“, dodao je Ćulibrk.

Kompanija Ringier Srbija je saopštila jutros da je celokupan vlasnički udeo prenet na direktorku ove kompanije Jelenu Drakulić Petrović koja je izrazila zadovoljstvo što je posle 20 godina profesionalnog angažmana u Ringieru postala vlasnica NIN-a.

Mark Valder, generalni direktor Ringier AG, naveo je da „NIN d.o.o. pod vođstvom Jelene Drakulić Petrović ima budućnost koja obećava“.

Podsetimo, NIN je osnovala grupa novinara 1935. godine, ali se redovno objavljuje od 1951. godine. Kada je NIN privatizovan, 2009. godine, prvo ga je kupila kompanija Ringier doo, a kasnije, kada je osnovana kompanija Ringier Aksel Špringer u Srbiji, ona je postala većinski vlasnik ove medijske kuće.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi