Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dvadeset četiri miliona dinara pomoći
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 02. 2010.

Dvadeset četiri miliona dinara pomoći


Udruženje novinara Srbije kroz svoj Fond "Dobrica Kuzmić" dodelilo je preko 24 miliona dinara pomoći ugroženim novinarima, od osnivanja Fonda u aprilu 2005. do kraja 2009. godine.

Prve godine, dodeljeno je 1 230 000 dinara a tokom 2006. godine iz Fonda je izdvojeno tri i po miliona dinara. U 2007. godini visina pomoći iznosila je 4 620 000 dinara, a 2008. godine taj iznos je bio 7 260 000 dinara. U 2009. godini do novinarskih novčanika stiglo je sedam i po miliona dinara.

Fond "Dobrica Kuzmić" osnovan je u znak sećanja na jednog od najznačajnijih predsednika u istoriji UNS-a. Fond je finansiran polovinom članarine koju plaćaju članovi UNS, a u poslednje vreme u Fond odlazi celokupan iznos članarine.

Iz Fonda se dodeljuju beskamatne pozajmice i bespovratne pomoći za ugrožene članove Udruženja novinara Srbije, posmrtnine porodicama članova UNS koji umru, kao i novac za novinare, članove ovog Udruženja, koji dobiju prvo dete.

U ovoj godini Fond "Dobrica Kuzmić" biće pomognut i sa milion i po dinara, koje je za ugrožene novinare obezbedio Fond za otvoreno društvo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi