Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminula koleginica Olivera Petrović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 01. 2012.

Preminula koleginica Olivera Petrović

Olivera Petrović, urednica društvene hronike u „Bazaru” i članica UNS-a preminula je u subotu 7. januara posle kratke i teške bolesti.



Olivera Petrović rođena je 1952. godine u Beogradu.

Studirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka i čitavog života, do poslednjeg dana, radila je kao novinar i urednik. Za Oliveru je novinarstvo bilo način života, a ne posao koji se radi da bi se od njega živelo.

Svoje prve tekstove objavila je u listu „Zdravo” koji je bio namenjen tinejdžerima. Zatim je prešla u veoma popularan i tiražan časopis „Intervju”. Volela je da putuje, pravila je zapažene intervjue sa poznatim ličnostima iz sveta filma, pozorišta, muzike, politike, književnosti...

Novinarsku karijeru nastavila je u časopisu „Ana” namenjenom ženi i porodici. Posle gašenja „Ane” došla je u „Bazar” gde je ubrzo postala urednik društvene hronike i gde je ostala sve dok je osećala da može da radi.

Kolegama iz listova „Zdravo”, „Intervju”, „Ana” i „Bazar” Olivera je u sećanju ostala ne samo kao odlična novinarka posvećena svojoj profesiji, nego i kao izuzetno prijatna osoba, šarmantna, dobronamerna, vredna, uvek nasmejana i puna optimizma.

Sahrana Olivere Petrović biće sutra, 11. januara u 13 časova na Topčiderskom groblju. Opelo počinje u 12.30 sati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi