Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminula Dubravka Vojvodić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 12. 2010.

Preminula Dubravka Vojvodić

U Beogradu je jutros posle duže i teške bolesti preminula Dubravka Vojvodić (61) novinarka i urednik Radio Beograda u penziji.





Dubravka Vojvodić je kao filmski kritičar radila za Radio Beograd. O filmu je pisala više od 30 godina za novine, onlajn portale i specijalizovane magazine. Radila je i za istočnoevropski ogranak Bi-Bi-Sija i srpsku redakciju australijskog Si-Bi-Es radija.

Izveštavala je godinama za Portal za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org sa najprestižnijih svetskih filmskih festivala, uključujući Kan, Veneciju, Karlove Vari, kao i sa festivala u Solunu, Kotbusu... Njene izveštaje preuzimali su sa portala SEEcult.org i mnogi štampani i onlajn mediji u regionu.

Dubravka Vojvodić je bila prepoznatljiva po strogim vrednosnim kriterijumima u ocenjivanju filmova, ne libeći se da oštro pokudi i osvedočene majstore, skrećući istovremeno pažnju na mlade i talentovane autore, kako u zemlji i regionu, tako i na svetskoj sceni.

U Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije predavala je radijsko novinarstvo i uspevala da zainteresuje mlade za rad u ovom mediju.   

Bila je predsednica srpskog ogranka međunarodnog udruženja kritičara FIPRESCI, članica domaćih i međunarodnih filmskih žirija i urednik Kataloga FEST-a. Godinama je bila i selektorka Festivala savremenog srpskog filma u Australiji.

Komemoracija povodom smrti Dubravke Vojvodić biće održana u petak, 10. decembra, u 13 sati u prostorijama Radio Beograda.

Dubravka Vojvodić će biti sahranjena u subotu, 11. decembra, u 13 sati na Topčiderskom groblju.

UNS
SEEcult.org


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi