Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pretučen novinar lista "Mađar so"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 04. 2011.

Pretučen novinar lista "Mađar so"

Novinar Čaba Segi saradnik omladinskog dodatka „Kepeš ifjušag“ lista „Mađar so“, pretučen je u petak uveče saopštila je redakcija ovog lista.


Do napada je došlo na finalnoj večeri Takmičenja srednjoškolaca u umetnosti, održanom u Bečeju. Novinara su napala tri ili četiri napadača koji su pobegli nakon što su ga pretukli. Čabi Segiju je ukazana lekarska pomoć a slučaj je prijavljen policiji.

Prema rečima Segija napadači su unapred isplanirali svoju akciju. Prethodno je krajem februara na ekstremno desničarskom internet portalu na mađarskom jeziku www.magyarazat.info pokrenuta serija omalovažavajućih napisa o vojvođanskom novinarstvu, u kojoj je meta najpre bio Čaba Segi, a potom i publicista Atila Sabo Paloc (Szabó Palócz Attila).

Uredništvo lista "Mađar so" ovaj napad vidi kao atak na novinarsku profesiju i traži od nadležnih da što pre identifikuju i kazne napadače, navodi se u saopštenju za javnost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi