Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dragoljubu Janojliću uručena nagrada “Đoko Vještica”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 10. 2011.

Dragoljubu Janojliću uručena nagrada “Đoko Vještica”

- Sve što sam do sada radio imalo je za cilj da otvori put nadi za one koji su igrom sudbine dospeli u predele beznađa, rekao je Dragoljub Janojlić primajući nagradu za novinarsku humanost „Đoko Vještica“.

Dok sam beležio sudbine ovih ljudi nisam ni razmišljao o nagradama, bio sam srećan kada su moji tekstovi u novinama pokretali ljude da čine dobra dela i pomažu onima koji su u nevolji, dodao je Janojlić. 


Obrazlažući odluku o prvom dobitniku nagrade „Đoko Vještica“ predsednica žirija Branka Otašević istakla je da smisao nagrade koja nosi ovo ime nije potrebno posebno objašnjavati.

- Primeri novinarskog angažmana kakav je, možemo slobodno reći, utemeljio Đoko Vještica zabeleženi su u Užicu, Šapcu, Prizrenu, Kruševcu i drugim krajevima Srbije, ali onaj koji se najbolje uklopio u sveobuhvatni smisao ove nagrade stigao je iz Smederevske Palanke.

Smatramo da je priznanje došlo u prave ruke, s obzirom na to da je zavaljujući Dragoljubu Janojliću, novinaru „Nezavisnih novina palanačkih“ nekoliko izbegličkih porodica došlo do krova nad glavom, očevi višečlanih porodica stekli su kvalifikaciju i dobili zaposlenje, a roditelji bolesne dece ojačali nadu u srećan ishod lečenja uz pomoć dobrih ljudi, rekla je Branka Otašević.

Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović podsetio je da zasluga za ustanovljavanje nagrade za novinarsku humanostna pripada novinaru-veteranu Milošu Bati Milatoviću, a da je dobivši ime Đoke Vještice ona upotpunosti opravdala svoje postojanje. Veliku zahvalnost za pomoć u realizaciji UNS, kao utemeljivač nagrade, izrazio je i preduzeću „Lemiks“ iz Beograda koje je donator novčanog dela nagrade. 

Uručenju nagrade za novinarsku humanost koje je upriličeno u restoranu „Kumbara“, pored kolega i poštovalaca lika i dela Đoke Vještice prisustvovala je i njegova supruga Nada. Ona je izrazila zadovoljstvo zbog utemeljenja novinarske nagrade koja slavi čoveka i ljudsko srce, podsećajući da je Đoki Vještici najveća nagrada za njegov rad bio osmeh onoga kome je umanjena nevolja i koji vidi svetlo na kraju tunela.

Petočlani žiri nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica” činili su predsednica žirija Branka Otašević, novinar-veteran Miloš Bato Milatović, predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović, novinar TV Vojvodina Velimir Petrušić i donator nagrade, vlasnik preduzeća “Lemiks” Jovica Pavlović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi