Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Veterani UNS-a održali komemoraciju koleginici Roksandi Grčić Sparavalo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 12. 2011.

Veterani UNS-a održali komemoraciju koleginici Roksandi Grčić Sparavalo

Članovi beogradskog Kluba veterana UNS-a u prisustvu najužih članova porodice Roksande–Rose Grčić Sparavalo održali su komemoraciju preminuloj koleginici.


U ime UNS-ovih novinara veterana govorio je Petar V. Knežević koji je prisutne podsetio da je njihova koleginica Rosa ceo svoj radni vek provela u novinarstvu i da je sve što je znala i umela posvetila svojoj profesiji.

- Generacijama novinara, pre svih onih u Tanjugu gde je najduže i radila, ona će ostati u pamćenju kao dobar čovek i veliki profesionalac. Decenijama je nesebično prenosila svoje iskustvo na mlađe generacije novinara i ona je zaista u isto vreme bila i dobar čovek i pedagog, ali i ličnost koju svi saradnici cenili i voleli - rekao je Knežević.

Roksanda Grčić Sparavalo rođena je 19. avgusta 1925. godine u Aranđelovcu. Završila je Visoku novinarsko-diplomatsku školu.

Novinarstvom je počela da se bavi 1947. godine u listu “Slobodna Vojvodina” (današnji “Dnevnik”) kao reporter u privrednoj rubrici. Radila je i u listu “Borba”, a od 1960. godine bila je zaposlena u Tanjugu gde je i dočekala penziju.

Roksanda Grčić Sparavalo preminula je u subotu 24. decembra u Beogradu. Sahranjena je juče na Novom groblju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi