Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sud odbio tužbu protiv Žujovića i Ćurčije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 04. 2010.

Sud odbio tužbu protiv Žujovića i Ćurčije


Osnovni sud u Novom Sadu odbio je kao neosnovanu tužbu Slobodana Jakovljevića Bobeka, bivšeg predsednika Društva novinara Vojvodine (DNV) protiv Branka Žujovića, potpredsednika Udruženja novinara Srbije (UNS) i Predraga Ćurčije, sadašnjeg predsednika DNV-a, zbog „smetanja državine“.

Pre toga, isti sud je odbio zahtev Slobodana Jakovljevića za donošenje privremene mere, kojom je traženo da DNV koji je u sastavu UNS-a ustupi svoju kancelariju novom Udruženju „Društvo novinara Vojvodine“ (UDNV), čiji je Jakovljević jedan od osnivača.

Branko Žujović se na meti Slobodana Jakovljevića našao zato što je, štiteći imovinu UNS-a u Novom Sadu, zamenio bravu na vratima DNV-a uoči Izborne skupštine ovog ogranka UNS-a koja je održana 28. novembra 2009. godine. Na ovaj način, Žujović je sprečio da se nastavi nedozvoljeno iznošenje dokumentacije UNS-a iz kancelarije u Novom Sadu i brisanje UNS-ove baze podataka koju su organizovali osnivači novog udruženja u čijem se posedu i dalje nalazi deo otuđene dokumentacije.

Predraga Ćurčiju Jakovljević je teretio za navodnu „blokadu rada“ DNV-a i sprečavanje ulaska u kancelariju DNV-a, što sud nije prihvatio. Tokom procesa se čulo da rad DNV-a nije blokiran, a sam tužitelj je više puta posle Izborne skupštine dolazio u kancelariju u Novom Sadu.

UNS pozdravlja odluku Osnovnog suda u Novom Sadu i traži od članova UDNV-a da dokumentaciju UNS-a što pre vrati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi