Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Napadaču na Vladimira Mitrića šest meseci zatvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 09. 2010.

Napadaču na Vladimira Mitrića šest meseci zatvora


Ljubinko Todorović, bivši policajac OUP Novi Beograd, koji je optužen za napad na dopisnika Večernjih novosti iz Loznice Vladimira Mitrića, osuđen je danas nepravosnažno pred osnovnim sudom u Loznici na šest meseci zatvora.

To je minimalna kazna koju je sud mogao da izrekne za nanošenje teških telesnih povreda, dok je maksimalna zaprećena kazna za to delo pet godina zatvora. Pre dve godine Opštinski sud u Loznici već je doneo prvostepenu presudu kojom je Todorović osuđen na šest meseci zatvora, ali je Okružni sud tu presudu ukinuo i vratio nižem na ponovni postupak.

Mitrić je napadnut 12. septembra 2005. godine oko 21.30 u ulazu zgrade u kojoj je živeo. Pretpostavlja se da je napadač koristio bejzbol palicu kada je Mitriću naneo 20 udaraca po telu i polomio mu ruku kojom je pokušao da zaštiti glavu. Tužilaštvo nije prihvatilo ocenu medicinskog veštaka da je u pitanju bio pokušaj ubistva. Od tada Mitrić živi i radi pod stalnom policijskom zaštitom.

Suđenju su prisustvovali predstavnici Udruženja novinara Srbije i OEBS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi