Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Jovanka Simić dobitnica nagrade „Pera Todorović“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 05. 2019.

Izvor: UNS

Jovanka Simić dobitnica nagrade „Pera Todorović“

Šefica dopisništva za Vojvodinu „Večernjih novosti“ Jovanka Simić dobitnica je ovogodišnje novinarske nagrade za feljton „Pera Todorović“.

Žiri u sastavu Dragoljub Janojlić, Dragoslav Simić, Višnja Aranđelović, Dušica Milanović i Milorad Đoković (dobitnik nagrade 2017. godine) nagradili su dva feljtona objavljenih prošle godine u „Večernjim Novostima“: „Vojvodina od Majske skupštine do prisajedinjenja“ i „Vojvodina–čedo umnih i upornih predaka“.

U predlogu Kompanije Novosti za nagradu navodi se da su ovi feljtoni, o Majskoj skupštini 1948. i prisajedinjenju 1918. godine, „rađeni uz oslonac na obimnu istorijsku građu najistaknutijih naših istraživača i istoričara“, kao i da „sadrže zahvaljujući porodičnim svedočenjima i nove podatke i fotografije o pojedinim ličnostima“.

Nagrada, koja se sastoji od diplome i zlatnog prstena, biće uručena u četvrtak, 9. maja u 11 sati u Novinarskoj kući „Pera Todorović“ u Vodicama kraj Smederevske Palanke. Novinarsku kuću u rodnom mestu Pere Todorovića podigao je UNS sa Zavičajnim društvom „Vidovača“ i Skupštinom opštine Smederevska Palanka.

Prvi dobitnik nagrade za feljton 2017.godine o Petru Kočiću koji je objavljen u „Politici“ je Milorad Đoković. Ova nagrada dodeljuje se svake druge godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi