Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Milen Valkov predsednik Saveza novinara Bugarske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 09. 2011.

Preminuo Milen Valkov predsednik Saveza novinara Bugarske

Juče je u Sofiji preminuo Milen Valkov, predsednik Saveza bugarskih novinara. Valkov je rođen 1953. godine u Burgasu, a žurnalistiku je diplomirao na univerzitetu u Lavovu u Ukrajini.

Novinarsku karijeru započeo je u bugarskoj novinskoj agenciji BTA, gde je bio novinar u unatrašnjoj i spoljnoj redakciji. Izveštavao je sa Bliskog istoka, a od 1986. do 1990. godine bio je dopisnik BTA iz Kaira. Od 1995. do 1997. godine bio je Generalni direktor BTA, kada je izabran za direktora agencije „Sofija Pres“. Od 2006. do 2010. godine bio je i član Saveta za elektronske medije Bugarske. Milen Valkov je za predsednika Saveza bugarskih novinara izabran 2002. godine.

Sahrana Milena Valkova biće u petak, u 11 sati, na centralnom sofijskom groblju.

Milen Valkov bio je veliki prijatelj Udruženja novinara Srbije i Saveza novinara Srbije i Crne Gore, sa čijim predstavnicima je sarađivao na raznim projektima. Valkov je poslednji put u Beogradu bio u junu, na Godišnjoj skupštini Evropske federacije novinara, a gost UNS-a trebalo je da bude krajem septembra. Nažalost, smrt je bila brža.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi