Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Radio Beograd pobednik konkursa „Zato što volim Dunav“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 10. 2011.

Radio Beograd pobednik konkursa „Zato što volim Dunav“

Danas su uručene nagrade pobednicima konkursa za novinarski prilog i fotografiju „Zato što volim Dunav“.

Za najbolji novinarski prilog nagrađena je ekipa Radio Beograda u sastavu Tatjana Zeljković, Elizabeta Arsenović i Goran Gordić. Oni su nagrađeni trodnevnim boravkom u Beču gde će posetiti Međunarodnu komisiju za zaštitu Dunava.

Drugo mesto pripalo je uredniku Jutarnjeg programa RTS-a Aleksandru Tucakoviću. Nagrada se sastoji od vikend-izleta u Srbiji za pet članova njegove redakcije.

Treću nagradu ravnopravno dele Milena Madžgalj iz Radio-televizije Vojvodina i Dušan Rašeta iz Radio Beograda 202. Oni će podeliti 300 litara proizvoda kompanije Koka-Kola koja je zajedno sa Direkcijom za vode Ministrastva trgovine, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizator i pokrovitelj ovog konkursa.

Prvu nagradu na foto konkursu „Zato što volim Dunav“ koji je organizovan u saradnji sa časopisom Nacionalna geografija Srbija dobio je Andrej Filipović, druga je pripala Josipu Šariću, a treća Urošu Petroviću.

Konkurs „Zato što volim Dunav“ deo je kampanje „Dan Dunava 2011“ u okviru koje su Ministarstvo poljoprivrede i Koka-Kola sistem (kompanija Koka-Kola i Koka-Kola Helenik Srbija) sarađivali sa više od 300 partnera i organizovali 120 edukativni h i drugih aktivnosti sa ciljem da se podigne svest javnosti o značaju zaštite i očuvanja Dunava u 26 gradova Srbije.

Žiri za dodelu novinarske nagrade sačinjavali su: Milica Milenković, predstavnica Republičke direkcije za vode, Milica Stefanović iz kompanije Koka-Kola, Jovana Tufegdžić, iz kompanije Koka-Kola Helenik Srbija, Nino Brajović, generalni sekretar UNS-a i Vojislav Stevanović, predstavnik NUNS-a. Na konkurs je prispela 168 tekstova, radio i TV priloga i veb objava.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi