Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Slobodan Reljić novi predsednik UENS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 12. 2011.

Slobodan Reljić novi predsednik UENS-a

Istaknuti novinar i publicista i urednik spoljno političke rubrike u “Večernjim novostima” Slobodan Reljić, izabran je za predsednika Udruženja evropskih novinara Srbije (UENS). Na ovoj poziciji Reljić će počev od 1. januara 2012. godine zameniti dosadašnjeg predsednika Nebojšu Ristića kome je istekao mandat.

Slobodan Reljić izabran je za predsednika UENS-a jednoglasno, glasovima 22 od ukupno 26 članova Udruženja.

Udruženje Evropskih Novinara Srbije (UENS) je sastavni deo Asocijacije Evropskih Novinara (Association of European Journalists - AEJ), koja je osnovana 1961. godine u San Remu u Italiji. Sedište AEJ je u Briselu, a trenutno broji oko 25 nacionalnih udruženja samostalno organizovanih u zemljama članicama Saveta Evrope.

Udruženje Evropskih Novinara Srbije i Crne Gore, kao ogranak i sekcija AEJ, osnovano je 2003. godine. Posle osamostaljenja Crne Gore, Udruženje Evropskih Novinara Srbije (UENS), kao posebna organizaija novinara Srbije, registrovano je 2007. godine.

Za razliku od nacionalnih udruženja novinara, sekcije AEJ-a u pojedinim zemljama pa I kod nas nemaju brojno članstvo niti sindikalna obeležja. Njihov cilj je širenje svesti o evropskim integracijama i saradnji zemalja Evrope u zaštiti slobode štampe i medija, negovanje najbolje tradicije evropskog novinarstva, razvoj modernih medija i edukacija novinara.

Potpredsednik UENS-a je Živorad Nikolić, a generalni sekretar Miloje Popović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi