Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dodeljene UNS-ove godišnje nagrade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 12. 2011.

Dodeljene UNS-ove godišnje nagrade

Udruženje novinara Srbije dodelilo je danas nagrade za najuspešnije novinare u 2011. godini.

Ovogodišnji dobitnici Nagrade za životno delo su dugogodišnja novinarka "Politike" i tv kritičarka Branka Otašević i Branko Belić, dugogodišnji fotograf i urednik fotografije u nedeljniku NIN.

Nagrada "Žika M. Jovanović" za publicistiku pripala je dr Budimiru Potočanu autoru knjige "Od lokalne do globalne informacije - Multidisciplinarno istraživanje".

Zlatnu povelju UNS-a za doprinos razvoju novinarske organizacije dobio je Ivica Milosavljević, poznati televizijski novinar (trenutno novinar produkcije Atlas media group) koji je na mestu predsednika Izvršnog odbora UNS-a proveo dva mandata i za to vreme znatno unapredio rad Udruženja.

Žiri koji je jednoglasno doneo odluku o dobitnicima ove tri nagrade radio je u sastavu Miodrag Ilić, predsednik žirija, i prošlogodišnji dobitnici Ruža Ćirković, Jovan Janjić i Čedomir Šoškić.

Godišnja nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" pripala je veb sajtu njuz.net.

Dobitnici nagrade "Laza Kostić", koja se dodeljuje po novinarskim žanrovima, su:

- u kategoriji reportaža Bora Otić, novinar RTV Vojvodina za emisiju “Petkazanje”
- u kategoriji vesti i izveštaja Kosta Garić, dopisnik RTS iz Kraljeva za izveštavanje o događajima na severu Kosova
- u kategoriji fotografije i televizijskog snimka Nenad Dimitrijević i Zoran Sarić, snimatelji dopisništva RTS-a iz Kraljeva.

Dobitnik nagrade „Bogdan Tirnanić“ koja se dodeljuje za najbolji komentar ili kolumnu je Cvijetin Milivojević, kolumnista dnevnih listova “Danas” i “Politika”.

Nagrade “Dimitrije Davidović”, “Laza Kostić” i “Bogdan Tirnanić” dodeljene su jednoglasnom odlukom žirija u sastavu Željko Marković, predsednik žirija i članovi Ljubica Gojgić, Ljiljana Smajlović, Marko Somborac, Nemanja Pančić i Snežana Špica.

Nagrade će biti uručene u četvrtak, 22. decembra, na 130-tu godišnjicu Udruženja, u 12 sati u UNS- ovom Pres centru, Knez Mihailova 6/III.

Direktan prenos uručenja nagrada biće na UNS-ovoj Veb TV stranici, na adresi http://www.uns.org.rs/press-centar/direktni-prenosi.aspx?lang=cir.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi