Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Većina gradskih opština Grada Beograda ni dinara za medije, sam Grad više od 200 miliona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

13. 02. 2015.

Autor: A. R. Izvor: UNS

Većina gradskih opština Grada Beograda ni dinara za medije, sam Grad više od 200 miliona

Grad Beograd će u narednoj godini izdvojiti 203 miliona dinara za sufinansiranje medija što je 0,3 odsto budžeta.

 

Od toga, 20,5 miliona dinara je predviđeno za projektno sufinansiranje, 90 miliona dinara za “Specijalizovane usluge”, a 2,5 miliona za poreze, obavezne takse i kazne. Za subvencije javnim preduzećima izdvojeno je 90 miliona dinara što je otprilike polugodišnji iznos dosadašnjih subvencija Studiju B.  

Da podsetimo, najveći gradski medij, Studio B, po Zakonu o javnom inofrmisanju i medijima treba da bude privatizovan do kraja juna ove godine.

Kada  je reč o gradskim opštinama, njih deset ne izdvaja novac za sufinansiranje medija - Barajevo, Voždovac, Grocka, Zemun, Zvezdara, Rakovica, Savski Venac, Surčin, Sopot, i Čukarica.

Stari  Grad je za informisanje predvideo 20 miliona dinara, što je 2 odsto njihovog budžeta. Kako su nam iz te opštine rekli, najveći deo sredstava izdvaja se direktno za časopis “Stari Grad”, a manji deo putem konkursa. Još uvek nije napravljen plan koliko će dodeliti putem konkursa. Prošle godine ova opština izdvojila je 3 miliona dinara za projektno sufinansiranje medija.

Vračar je budžetom predvideo 7,16 miliona dinara za projektno sufinansiranje ili 1,5 odsto budžeta, dok će Palilula u te svrhe dodeliti 5,7 miliona dinara, odnosno 0,9 odsto budžeta.

Svega 0,03 odsto budžeta, odnosno 200.000 dinara za projektno sufinansiranje planirano je u opštini Novi Beograd.

Da podsetimo, prigradska opština Lazarevac medije subvencioniše sa 12 miliona dinara, odnosno 1,5 odsto, Mladenovac za projektno sufinansiranje izdvaja milion dinara- 0,2 odsto, a Obrenovac 15 miliona dinara, odnosno 1,1 odsto budžeta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi