Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Evo kako je (ne)očekivano prošla javna nabavka za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

14. 03. 2016.

Autor: U. Urošević Izvor: Boom 93

Evo kako je (ne)očekivano prošla javna nabavka za medije

Uprkos upozorenjima medijske koalicije, Skupština Grada Požarevca sprovela je javnu nabavku za usluge informisanja u ukupnoj vrednosti od oko 5,7 miliona dinara bez PDV-a (oko 47.000 evra). Donete su odluke o dodeljeno oko 3,2 miliona dinara, a regionalne novine i lokalna televizija ostali su nepokriveni.

Javna nabavka raspisana je u 6 partija, a za 4 partije je doneta odluka o zaključenju ugovora, u jednoj partiji je doneta odluka o obustavi postupka, dok nije najjasnije šta se dešava za partiju koja se odnosi  na praćenja rada lokalne samouprave od strane lokalne televizije.

Za medijsko praćenje rada lokalne samouprave komercijalne televizije za područje regiona, ugovor je kao jedinom ponuđaču dodeljen SAT Televiziji za  1.590.000 dinara bez PDV-a.

Za medijsko praćenje rada lokalne samouprave komercijalnog radija za područje regiona, ugovor je kao jedinom ponuđaču dodeljen radiju Hit za 290.000 dinara, bez prava zaračunavanja PDV-a.

Za medijsko praćenje rada lokalne samouprave od lista republičkog karaktera, ugovor je dodeljen Dan grafu (podlistak Braničevo Danas) za 833.333 dinara, bez PDV-a.

Za prenose sednica skupštine prijavile su se dve televizije. Ugovor je dodeljen SAT Televiziji za 490.000 dinara, bez PDV-a, što podrazumeva prenos 5 sednica. Drugi ponuđač bila je Televizija Duga koja je odbijena jer ponuđač nema važeću dozvolu za emitovanje programa koju izdaje Republička radiodifuzna agencija.

U partiji koja se odnosila na medijsko praćenje rada lokalne samouprave od strane komercijalne televizije na lokalnom području, do sada nije dodeljen ugovor niti je doneta odluka o obustavi postupka. Kako nezvanično saznaje Boom 93, jedini ponuđač bila je Televizija Duga koju je komisija odbila jer ne poseduje dozvolu za emitovanje programa. Takođe, odluku komisije do danas nije potpisao predsednik Skupštine Požarevca, Bane Spasović.

Ovo je neobično ako se uzme u obzir da je predsednik skupštine potpisao odluku o obustavi postupka za partiju koja se odnosila na praćenje rada organa lokalne samouprave od strane regionalnog lista.  Jedini ponuđač, list Reč naroda odbijen je nije dokazao da poseduje dovoljan kadrovski kapacitet za učešće u postupku.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi