Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Tomić: Kako se deli novac medijima?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

18. 04. 2016.

Izvor: www.danas.rs, FoNet

Tomić: Kako se deli novac medijima?

Direktor privatnog Radija 016 Jugoslav Tomić rekao je da je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović određivao koliko će novca dobiti koji medij na konkursu za sufinasiranje medijskih projekata, da je zloupotrebio instituciju komisije imenujući dva njena člana kojima je naložio da tom radiju "ne smeju da daju ni dinara".

 

Gradonačelnik Goran Cvetanović je i ove godine zloupotrebio funkciju i sam odlučivao o raspodeli sredstava - 20.000.000,00 dinara, po raspisanom Konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca u 2016. godini.

Prema njegovoj oceni, Cvetanović se skrivao iza odluka Gradske uprave za društvene delatnosti, odluka Gradskog veća i Komisije čija je dva člana samovoljno birao, kršeći Zakon o javnom informisanju i medijima i Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja...

Takođe je ignorisao i uslove Konkursa raspisanog od strane Gradske uprave za društvene delatnosti grada Leskovca", naveo je Tomić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je za predsednika komisije za ocenjivanje projekata "formalno-pravno gledano, legalno izabran Srđan Conić, dopisnik RTS, koji je i prošle godine "uspešno" vodio komisiju po uputstvima gradonačelnika, pa je valjda nagrađen i ovogodišnjim imenovanjem".

Drugi član komisije, koji je legalno izabran na predlog Anem, Goran Vlatković iz Vranja, ujedno je bio i jedini neutralni i objektivni član.

Sporan je izbor Aleksandra Davinića, dopisnika Kurira, za koga se i danas, desetak dana po objavljivanju Rešenja o raspodeli sredstava, ne zna ko ga je i kada predložio.

On je izjavljivao da ga je predložio UNS koji je naveo da je njihov predlog bio Milorad Doderović, novinar iz Niša, rekao je Tomić.

Po Pravilniku "većina članova komisije imenuje se na predlog novinarskih i medijskih udruženja", podsetio je Tomić.

On je istakao da iz kolegijalnih razloga neće komentarisati podelu sredstava leskovačkim medijima, iako ima puno nepravilnosti i subjektivnosti.

Ali će, kako je najavio, o nezakonitostima vezanim za ovaj konkurs obavestiti Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije, Udruženje novinara Srbije, a pokrenuće i spor pred Upravnim sudom.

Komentari (3)

ostavi komentar
uto

19.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 06:49

Opa

Toliko mi je dragao i pozdravljam odluku komisije. Pa dokle Jugoslave da zivis na tudjim ledjima

Odgovori
uto

19.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 06:48

Sramota

Sramota je da se jednoj drustvenoj gulikozi daje prostor na zvanicnom sajtu UNS-a. Drugar advokat ga besplatno zastupa pa inace da ga placa nikada se ne bi javio. Inace u Leskovcu je svima dosadio kako je vesto manipulisao i sa svim politickim garniturama bio uz vlast. Pogledajte njegovo angazovanje univerzalac on je brate i operski pevac, gnjurac, pilot, hirurg.. samo da uzme lovu. Najzad ga neko zaustavio i to je tragedija za njega ali odluka koju 99 odsto gradjana Leskovca podrzavaju.

Odgovori
pon

18.04.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:36

Istinu na videlo

Tako je to kada se Vladine neorganizacije ili NVO , bave informisanjem da bi izbegli mnoge obaveze. Ali to je posebna tema i obaveza za nadlezne. A Jugoslav Tomic je 40 i vise godina sakom i kapom uzimao od dtrzave. Sada kada je otisao u penziju hoce to i dalje. Licno ne verujem da mu je kolega Davinic rekao da ga je UNS predlozio, kao sto je izjavio da je trazio 700.000 dinara, a trazio je duplo vise. Za sta. Pa dokle Jugoslave ti i tebi slicni da gulite ovaj narod. Nikome u Leskovcu nije jasno otkud ti u novinarstvu. Ko te je predlozio i kako primio? Podrzavam odluku profesionalaca Davinica i Conica i nemoj vise da deyavujises i dezinformises javnost.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi