Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Urednica KTV-a i dalje traži da gradonačelnik Zrenjanina izmeni ugovor o projektnom sufinansiranju ove televizije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

23. 07. 2018.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Urednica KTV-a i dalje traži da gradonačelnik Zrenjanina izmeni ugovor o projektnom sufinansiranju ove televizije

Glavna i odgovorna urednica KTV-a iz Zrenjanina Danica Radić još uvek nije potpisala ugovor o projektnom sufinansiranju sa Gradom Zrenjaninom, iako je još pre mesec dana bila pozvana da to uradi kako bi dobila tri miliona dinara koliko je ova televizija dobila na konkursu, za projekat „Zrenjanin u objektivu“.

Međutim, „poučena ranijem iskustvom“ Danica Radić, kako kaže, odbila je da potpiše ugovor sa Gradom i 6. jula poslala dopis gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću da izmeni ugovor, odnosno promeni odredbe kojima se zadržava pravo Grada da umanji iznos ili raskine ugovor. Odgovor iz Grada Danici Radić još uvek nije stigao.

„Ponuđeni ugovor nisam potpisala zbog 6. i 9. člana tog ugovora koji Vam daju diskreciono pravo da odobrena sredstva isplatite kako hoćete i kome hoćete, a meni da ne isplatite pozivajući se na te iste članove“, navodi Radić u pismu.

Ona je navela da su je 2017. godine „već prevarili, tako što su joj za usluge koju su ugovorom zaključene i koje su izvršene od strane KTV televizije nisu platili i još je iz svog džepa platila PDV, u iznosu od 175.600 dinara“.

Radić je podsetila Janjića da je prošle godine KTV televizija poslala Gradu Zrenjaninu „fakture za izvršene usluge u oblasti javnog informisanja u januaru, februaru i martu“ i da joj je kada je već platila PDV, Grad vratio te račune, a zatim u septembru raskinuo ugovor.

U obrazloženju Grada Zrenjanina zbog čega su KTV televiziji u aprilu i maju vraćeni računi, navodi se da će u skladu sa Odlukom o budžetu za 2017. godinu biti objavljen javni poziv za sufinanisiranje medijskih projekata.

Radić je u dopisu upitala Janjića i zbog čega je trebalo da prati novi konkurs, ako je on bio raspisan u martu 2017. godine i navodi da su joj u prošloj godini za odobrena sredstva na konkursu „isplaćivali novac u najsitniji mogućim ratama, dok su drugima isplaćivali jednokratno veće iznose“.

„Zbog svega navedenog, ‘a u cilju nastavka dobre saradnje’, kako ste Vi gradonačelniče Janjiću naveli u sredstvima informisanja, molila bih Vas da izmenite članove 6. i 9. ugovora, pa da nastavimo saradnju na obostrano zadovoljstvo, jer je do sada bila samo u Vašu korist“, navodi se u pismu.

Ni UNS još uvek iz Grada Zrenjanina nije dobio odgovor da li će izmeniti ugovor o odobrenim sredstvima na konkursu za medije sa KTV televizijom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi