Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tviter će predati predsednički nalog Bajdenu na dan stupanja na dužnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 11. 2020.

Autor: Hina/AFP Izvor: N1

Tviter će predati predsednički nalog Bajdenu na dan stupanja na dužnost

Twitter će predati kontrolu nad predsedničkim nalogom @POTUS Džou Bajdenu nakon što položi zakletvu za američkog predsednika, čak i ako sadašnji predsednik Donald Tramp ne prizna poraz, preneli su u petak američki mediji.

Privatni račun @realDonaldTrump, sa oko 88 miliona pratilaca, postao je jedno od najmoćnijih Trampovih oružja za javno osporavanje rezultata izbora, a službeni nalog @POTUS koristi se uglavnom kako bi se prenosile njegove objave s privatnog naloga i ima oko 32 miliona pratilaca.

Twitter je ranije najavio da će se nakon što Tramp prestane da bude predsednik odnositi prema njegovom privatnom nalogu, kao i prema svim drugim s kojih se šire netačne informacije.

Twitter je već dugo pod pritiskom da ograniči Trampovo korišćenje te platfome za širenje dezinformacija i teorija zavere.

Od izbora, društvena mreža je označila mnoge Trampove tvitove o masovnoj izbornoj prevari oznakom da su u suprotnosti sa zvaničnim informacijama.

Proces prebacivanja naloga na Bajdena, prema Twitteru, odvija se u saradnji s američkim Nacionalnim arhivom, kao što je to učinjeno i 2017.

Prenos će obuhvatiti arhiviranje svih Trampovih tvitova s računa @POTUS, kao i s naloga @FLOTUS (prva dama) i @VP (potpredsednik).

Tramp često nove mere i politike najavljuje na Twitteru pa ga kritikuju da vlada - tvitovanjem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi