Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rukovodstvo RTV razgovaralo sa predstavnicima opozicionih stranaka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 11. 2020.

Izvor: RTV

Rukovodstvo RTV razgovaralo sa predstavnicima opozicionih stranaka

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i zamenik programskog direktora Milada Popović primili su, danas, predstavnike opozicionih stranaka, na njihov zahtev.

Petočlana delegacija u kojoj su bili Aris Movsesijan (Nova stanka), Branislava Jeftić (Zelena stranka), Filip Martin (Pokret "1 od 5 miliona"), Miloš Tubić (DSS) i Konstantin Samofalov (SDS), izrazila je svoje viđenje potrebe za većom zastupljenošću u programima RTV-a. Oni su pohvalili medijsku otvorenost pokrajinskog javnog servisa, posebno tokom predizborne kampanje, ali su i insistirali na političkom pluralizmu, većoj zastupljenosti opozicije i ostvarivanju dijaloga u RTV programima.

Predstavnici Radio-televizije Vojvodine su pomenutu delegaciju upoznali sa složenom strukturom te medijske kuće, načinom ostvarivanja jedinstvene uređivačke politike i izrazili spremnost da o temama koje su bile predmet današnjeg razgovora upoznaju glavne i odgovorne urednike, kao i odgovorne urednike tih programa. Sastanak je, po oceni svih učesnika, bio dobronameran i u cilju obogaćivanja programa u korist svih građana.

"Sastanak je bio izuzetno korektan, veoma smo zadovoljni postignutim dogovorom i nadamo se da će doći do materijalizacije tih dogovora, koliko pre Nove godine. Predložili smo gostovanja u postojećoj programskoj šemi Radio-televizije Vojvodine, teme koje bismo otvarali i goste koje bismo kandidovali", izjavio je nakon sastanka predsednik pokrajinskog odbora DSS-a Miloš Tubić.

"Imali smo dobar sastanak sa rukovodstvom RTV, razumeli smo se da je Srbiji više nego ikad potreban politički pluralizam, različitost mišljenja, kritička mišljenja na javnom servisu. Dobili smo uveravanje da će, u najkraćem mogućem roku, da se osmisli koncept na koji način da se otvori više prostora za ta kritička mišljenja, ne samo za stranke opozicije, već i za različite pokrete, intelektualce, stručnjake, koji će govoriti o raličitim temama koje muče ovo društvo", rekao je generalni sekretar SDS-a Konstantin Samofalov.

Nakon sastanka, učesnici razgovora su obišli novu zgradu Radio-televizije Vojvodine, na Mišeluku, u kojoj je on i održan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi