Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Premijerka Srbije: Cilj nam je da se novinari osećaju bezbedno dok rade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 02. 2021.

Autor: Tanjug Izvor: RTV

Premijerka Srbije: Cilj nam je da se novinari osećaju bezbedno dok rade

Premijerka Srbije Ana Brnabić podsetila je danas da su, kada je reč o medijskoj strategiji, formirane dve radne grupe - jedna za praćenje implementacije Strategije i jedna za zaštitu i bezbednost novinara - ističući da je cilj da za novinare Srbija bude bezbedno okruženje za rad.

Brnabić je tokom onlajn dijaloga sa članovima Nacionalnog konventa o EU, na kojem su teme poglavlja 23 i 24, navela da se sa tom radnom grupom sastaje jednom mesečno i najavila da će sledeći sastanak biti 26. februara.

Istakla je da su za sada izdvojene tri važne teme u ovom trenutku.

To su otvaranje SOS linije za sve predstavnike medija na koje će moći da prijave uvrede i pretnje, zatim portal na kojem će biti informacije o toj problematici i treća da se sa Zaštitnikom građana napravi jedna jedinstvena lista pretnji i uvreda medijima.

Jedinstvena lista pretnji i uvreda značiće da ne bi, kao što je, kako kaže, slučaj trenutno, imali nekoliko tih listi koje se razlikuju po broju pretnji.

"Na zvaničnoj listi imali bismo jedan broj, svi bismo znali o čemu pričamo i mogli bismo zajedno da gledamo kako da rešavamo slučaj po slučaj. To je jedini način da unapredimo ovu oblast", kazala je premijerka.

Posebni fokus današnjeg dijaloga su pitanja medijske strategije, ustavne promene i borba protiv korupcije, a Brnabić je istakla da je vladavina prava jedan od tri osnovna prioriteta novog mandata Vlade i njenog ličnog fokusa.

Prema njenim rečima, nova Vlada posvećuje pažnju vladavini prava koliko je to činila prilikom prvog mandata kada je reč o digitalizaciji i obrazovanju.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

22.02.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 13:56

Uhhh!

Još kada ibi novinari i medijski radnici bili siti dok rade... Uhhh!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi