Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Deo opozicije odlučio da više ne bojkotuje medije bliske vlastima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 02. 2021.

Izvor: Beta

Deo opozicije odlučio da više ne bojkotuje medije bliske vlastima

Predstavnici dela opozicionih stranaka odlučili su, na sastanku održanom u Socijaldemokratskoj stranci, da odustanu od bojkota, kako su naveli, "režimskih medija" i zaključili da je neophodno da se građanima obrate i tim putem.

"Pozivamo celokupnu opoziciju da do kraja kampanje koristimo svaki mogući prostor u kom se možemo obratiti građanima i da u okolnostima u kojima su mediji pod kontrolom režima, učinimo sve što je u našoj moći da ne dozvolimo da zbog toga i obaveštenost građana bude i nadalje pod kontrolom", navodi se u saopštenju.

Te stranke su dodale da je uslov za pojavljivanje u medijima bliskim vlasti jasno poštovanje prava na autorizaciju i prenošenje izjava u celosti, a što se tiče televizijskih emisija, sagovornici relevantni za temu emisije, a ne predstavnici estrade.

"Podvlačimo da ulazak u režimske medije ni na koji način nije legitimizovanje tih medija, već isključivo borba svim sredstvima za to da istina dodje do gradjana. Nema dijaloga u društvu, ni mogućnosti bilo kakve promene dok se opozicija obraća samo svojim biračima, dopuštajući da najveći deo naših gradjana bude izložen samo realnosti koju kreira režimska propaganda", dodaje se.

Na sastanku je odlučeno da se nastavi dijalog sa rukovodstvom RTS-a i da se insistira na otvaranju što većeg prostora za opoziciju na javnom servisu.

"Konstatovano je da se druge stranke opozicije, koje ne učestvuju na ovim razgovorima, nažalost, ni ovaj put nisu odazvale pozivu da zajedno radimo na usaglašavanju jedinstvene platforme za pregovore o izbornim uslovima", dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi