Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novak i Bobana najbolji - Dodeljene Godišnje nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2021.

Izvor: Sportski žurnal

Novak i Bobana najbolji - Dodeljene Godišnje nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije

U tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije, najbolji teniser sveta Novak Đoković najbolji je sportista Srbije za 2020. godinu, dok je najbolja sportistkinja posthumno strelkinja Bobana Veličković - Momčilović.

Dodeljene su i tradicionalne novinarske nagrade. Zlatno pero pripalo je Dušanu Jociću iz niških Narodnih novina, Zlatni mikrofon Nenadu Milovanoviću, komentatoru Arene sport, dok je nagradu za Ekskluzivnu vest zaslužio Đorđe Matić za informaciju da Milan Mačvan završava karijeru. Zlatnu kameru dobili su Predrag Milosavljević i Srđan Stevanović.

Aleksandar Daišević, kraljevački bard novinarstva, dugogodišnji novinar Sportskog žurnala je dopisnik godine u izboru USNS.

Tandem naše redakcije i sportske rubrike Politike Dejan Stevović - Ivan Cvetković je nagrađen za pisani izdavački poduhvat - monografiju „Medalje Beograda".

Priznanja su dobili i novinari koji su stasali u Žurnalu, Jelena Medić - Nagradu „Branka Prelević" za serijal Majke šampioni, a Bojan Marinković kao najbolji mladi novinar.

Za ekskluzivni televizijski prilog nagrađen je Srđan Radojević za podkast Blok po blok. Nagrada Najlepša televizij ska priča pripala je Marku Ljubomiroviću sa internet portala RTS-a, za priču „Žoc, Kića i Maršal", dok je za Televizijski izdavački poduhvat nagrađena Katarina Sinđelić za dokumentarni film „Kako postati kraljica".

Nagrade za životno delo dobili su: Jovan Jovanović, Zvonko Mihajlovski, Lazo Bakmaz, Nebojša Paraušić i posthumno Srđan Suki Sulejmanović.

Svi nagrađeni dobili su poklone kompanija Sterling i Siptrejd, dok je Studentsko odmaralište Beograd za dobitnike Zlatnog pera i Zlatnog mikrofona obezbedilo porodični boravak na Zlatiboru.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi