Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sramno pisanje UNSA – UMMR: šta Vam nije jasno gospodo?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 03. 2021.

Izvor: UMMR

Sramno pisanje UNSA – UMMR: šta Vam nije jasno gospodo?

Da su u UNS – u ovako žustro reagovali 2008. godine kada je država preko noći gurnula na stotine medija u bezdan i propast zvani privatizacija sigurno bi sve bilo bolje, ali naravno nisu!

Zašto im je toliko zasmetao jedan sastanak medijskih udrženja (KOMNET, DNV, PROUNS, UMMR, DNN) koja se grčevito bore za medije i medijske radnike sa podpredsednicom Vlade i ministarkom Majom Gojković pa su se tako razgoropadili i počeli da se bave istraživačkim radom. Uzalud to radite. Ne veruju Vam medijski radnici niti mediji, ovi koji su uspeli da preteknu vaše strategije i zakone.

Bolje da objasnite kako je kuća svih novinara postala Vaša kuća u kojoj ima mesta jedino za podstanara (NUNS)? Svi ostali su na ulici, sindikat (SINOS) ste izbacili a prostor iznajmili buticima? Odlično brinete o „medijskoj muci“ svaka čast. Kako to da ni jednu reč ne napisaste o medijskim slobodama bolje reći nedaćama kada jedan kablovski operater (SBB) „zaboravi“ da u ponudu ubaci lokalne tv stanice, prepolovi im gledaoce i nanese ogromnu štetu ubacujuci prekogranične kanale koji ovoj državi i opštinama ne izdvajaju žutu banku?

Zar Vam izgleda normalno da u Savetu za štampu sede predstavnici samo jednog dela medijske zajednice i kroje kapu svima, pogotovu nama kako rekoste nejakima? I ono najvažnije, zar stvarno mislite da ponovo sami donosite zakone sa svojim „koalicijama“? Pa dosta nam je, ovim prethodnim ste nas baš usrećili, bolje prebrojte preživele (nakon vaših prvih strategija i zakona) mnogo vam je lakše nego što se upirete da pokazete kako smo sitni i malobrojni. Na žalost i sami znate da to nije tako.

E pa zbog toga neće moći gospodo, moraćete da razgovarate sa onima koji teško breme nose na leđima decenijama, a ne da dogovarate sa koalicionim partnerima. To smo videli i osetili žestoko. I jedva pretekosmo! A narod kaže „samo se budala dva puta sapliće o isti kamen“!

UMMR

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi