Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gojković žali zbog odluke novinarskih udruženja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 03. 2021.

Autor: Fonet Izvor: RTV

Gojković žali zbog odluke novinarskih udruženja

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković predstavila je danas tromesečni izveštaj o radu pred resornim skupštinskim odborom i kratko se osvrnula na informisanje, te istakla da joj je žao što su određena udruženja napustila radnu grupu za bezbednost novinara

"Žao mi je zbog poslednjih događaja gde su određena udruženja novinara napustila rad grupe za bezbednost novinara, jer mi se čini da je odluka doneta brzo, jer ima prvih koraka ka popravljanju bezbednosti novinara", rekla je Gojković na sednici Odbora i dodala da se uspostavio SOS telefon i da je Republičko javno tužilaštvo uputilo dopis svim tužilaštvima da ubrzano rade na slučajevima ugrožavanja novinara.

Kratko je ukazala i da je donet akcioni plan za sprovođenje medijske strategije.

Gojković je u svom izlaganju na odboru najviše pažnje posvetila kulturi i rekla da je budžet Ministarstva uvećan za 10 odsto i da će, ako se nastavi ovim tempom, Srbija dostići "evropski prosek" od jedan odsto izdvajanja za kulturu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi