Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novac daju i fantomskim medijima: Misterije odluke smederevske vlasti - pare iz budžeta portalu čije je sedište prazan plac?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 04. 2021.

Autor: J. Ilić Izvor: Večernje novosti

Novac daju i fantomskim medijima: Misterije odluke smederevske vlasti - pare iz budžeta portalu čije je sedište prazan plac?

POSLE podele 28 miliona iz budžeta Smedereva za sufinansiranje medijskih projekata, pojavile su se sumnje da je novac poreskih obveznika opredeljen čak i fantomskim medijima.

Najviše polemike vodi se oko portala "Puls Šumadije" iz Smederevske Palanke, koji je dobio 1,6 miliona dinara za projekat "Kulturni život Smedereva 2021". Izdavač ovog internet glasila je Dragan Golubović iz istog mesta, koji je Registru medija kao adresu sedišta prijavio tamošnji Trg heroja 24. U Palanci, međutim, tamo nema nijednog objekta, a nekada se, kažu vremešniji, nalazila samo napuštena kuća. Već smo pisali o tome da je naveden i nepostojeći broj telefona +381 (0) 123 456 789, te tekst na - latinskom.

Niko ne zna ko je izdavač Dragan Golubović

S obzirom na to da je od maja 2019, kada je registrovan, objavio ukupno 65 članaka, odnosno 2,5 mesečno, a na konkursu u Smederevskoj Palanci je lane dobio 1,8 miliona dinara, lako je izračunati da vest "Pulsa Šumadije" košta fantastičnih bezmalo 500 evra!

- Ovo je mala sredina, svi se znaju, ali prvi put čujem za ovog čoveka, pa i za portal. Kolega nije - rečenica je koju nam je ponovila nekolicina novinara iz ovog grada.

Ko je Dragan Golubović nismo saznali ni u Opštini, gde nam je Valentina Senić zadužena za saradnju sa medijima takođe rekla da ne zna o kome je reč. Prvi čovek lokalne samouprave Nikola Vučen nije odgovarao na telefonske pozive i poruke.

Ipak, posle višednevnih pokušaja, uspeli smo da pronađemo izdavača ovog portala, ali on nije želeo da odgovori na sporna pitanja...

POSAO ZA PRAVOSUĐE?

- NIJE ovo prvi put. Novac godinama odlazi nepostojećim medijima iz okolnih gradova, pa je vreme da se institucije, a pre svega mislim na pravosuđe, pozabave ovim problemom - smatra Željko Milojević, urednik portala "SD kafe" iz Smedereva, koji postoji 17 godina i čiji projekat nije prošao na ovdašnjem konkursu.

- Što me to pitate? Nije to vaš posao. Da li ste vi uopšte kompetenti da ja sa vama o tome pričam? - bilo je jedino što je rekao Dragan Golubović, pre nego što je prekinuo vezu.

Poslednja vest na ovom portalu objavljena je 12. aprila, tačnije reč je o prenetom saopštenju. Pre toga poslednja vest je od 18. marta. Većina vesti, inače, prenete su sa sajta opštine Smederevska Palanka, ali i drugih lokalnih glasila.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi