Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Održan hitan sastanak Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara povodom napada na Milinovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 04. 2021.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Održan hitan sastanak Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara povodom napada na Milinovića

Vlada Republike Srbije saopštila je da je Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara održala hitan i vanredni onlajn sastanak povodom fizičkog napada na novinara Daška Milinovića, koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u Novom Sadu.

Zamenik Republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je članove Radne grupe sa postupanjem nadležne PU Novi Sad i Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu u vezi sa napadom na novinara Milinovića, i naglasio je da su i policija i tužilaštvo u ovom slučaju aktivno postupali.

General Slobodan Malešić izvestio je Radnu grupu o aktivnostima koje su pripadnici policije preduzeli, i činjenici da je jedan od napadača ranije danas uhapšen.

Malešić je istakao, takođe, sjajnu saradnju policije i tužilaštva.

Na sastanku Radne grupe istaknuto je da je potrebno dalje jačati mehanizme za zaštitu novinara i medijskih radnika.

Pored toga, izuzetno je važno da novinari znaju kome treba da se obrate u slučajevima ugrožavanja bezbednosti.

Članovi Radne grupe naglasili su značaj daljeg jačanja poverenja između medijskih i novinarskih udruženja i predstavnika državnih organa, na prvom mestu policije i tužilaštva, i snažno su osudili svaku vrstu napada i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika.

Današnjem vanrednom sastanku prisustvovali su i partneri iz međunarodnih organizacija - Misije OEBS u Srbiji, Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraqevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi