Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Na RTV-u emisije i na ruskom, bugarskom i češkom jeziku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 06. 2021.

Autor: Nemanja Popadić Izvor: RTV

Na RTV-u emisije i na ruskom, bugarskom i češkom jeziku

Od početka oktobra na programima Radio televizije Vojvodine počeće emitovanje dokumentarnih emisija na ruskom, bugarskom i češkom jeziku, čiji će sadržaj biti posvećen nacionalnim manjinama.

Ugovore o emitovanju dokumentarnih emisija potpisali su generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica i pomoćnik generalnog direktora Jožef Klem sa predstavnicima manjinskih nezavisnih produkcija.

Jaroslav Bodnar iz Češkog medijskog centra kaže:

"Ovo je veliki korak za češku zajednicu koja se prvi put pojavljuje na javnom servisu. Do sada smo imali sporadične emisije na lokalnim televizijama a kod vas smo već tri godine na radijskim talasima, a sada imamo priliku da se pokažemo u punom svetlu i na tome vrlo zahvaljujemo."

Mariana Mladenović iz Društva sunarodnika i prijatelja Rusije ističe: 

"Već četvrtu godinu ostvarujemo to pravo, pravo informisanja kroz radio emisiju na ruskom jeziku "Prozor u Rusiju", a evo i upornim, tačnim radom smo ipak postigli i taj naš dugoročni cilj informisanje kroz televizijsku emisiju na jeziku jedne nacionalne manjine."

"Svih onih koji su nas podržavali ove četiri godine i da smo zbog toga krenuli korak dalje i da ćemo nastaviti. Što ja kažem, mi ćemo jednog dana otići a ovo udruženje i ova medijska kuća će nastaviti još mnogo godina tu saradnju", napominje Zoran Bajić iz Udruženja građana "Srpsko-bugarsko prijateljstvo".

Emisije nezavisnih produkcija biće dokumentarnog karaktera u trajanju od 30 minuta, a sve će biti titlovane na srpskom jeziku, kako bi bile dostupne širem auditorijumu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi