Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Niti korupcije povezuju slučaj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 06. 2021.

Izvor: FoNet

Niti korupcije povezuju slučaj

List Večernje Novosti, čiji je novinar Milan Pantić ubijen pre 20 godina, smatra da je za rešavanje tog slučaja važan zaboravljeni sudski postupak za zloupotrebu službenog položaja i utaju poreza, koji je do 2010. godine vođen protiv nekadašnjeg šefa kabineta predsednika Vlade Srbije, a danas advokata Nemanje Kolesara.

Postupak se vodio i protiv savetnika premijera za bezbednost Zorana Janjuševića i još dve osobe. Ova dva slučaja, danas je jasno i to, povezana su nitima korupcije i kriminala, a otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva novinara Milana Pantića zavisi od spremnosti pravosuđa da ponovo pretrese kupovinu preduzeća u Novom Popovcu, piše list.

U poslednjih godinu dana nije bilo novih dokaza koji bi ukazali na postojanje veze između ubistva novinara Pantića i privatizacije cementare Novi Popovac, navode za Novosti u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Na vezu Nemanje Kolesara, kao i Zorana Janjuševića, sa ovom privatizacijom, a time i sa ubistvom našeg dopisnika, ukazivala je optužnica podignuta maja 2004. godine, navode Večernje novosti.

Kada je zahvaljujući rezultatima Radne grupe MUP-a 2013. godine napravljen pomak u rasvetljavanju Pantićevog ubistva, Kolesar i Janjušević su se našli među osobama koje su dale iskaz o eventualnoj umešanosti u ovaj zločin.

Desetak ljudi je saslušano na poligrafu, ali ne i Kolesar, koji je odbio. Janjušević je pre osam godina medijima kratko rekao da je na saslušanju u MUP ispričao da o Pantićevom ubistvu ne zna ništa, jer u to vreme nije ni bio na dužnosti u Vladi na kojoj bi mogao da stekne konkretnija saznanja.

Nemanja Kolesar je i tada, kao i danas, izabrao ćutnju, a pitanja redakcije Novosti o njegovim saznanjima o jagodinskom zločinu ponovo su ostala bez odgovora.

Ista osoba koja je metalnom šipkom u glavu zadala smrtne udarce novinaru Večernjih novosti iz Jagodine Milanu Pantiću dan ranije je stajala ispred njegove zgrade, tajno ga pratila i posmatrala ulaz, pišu danas Novosti povodom 20. godišnjice od ubistva svog novinara.

Čovek koji ga je vrebao nije bio neprimećen od prolaznika i komšija, a njegov lik prepoznat je sa fotografije i foto-robota izrađenog po liku ubice na osnovu zapažanja građana.

Ubica, ili grupa njih, poslat je u Jagodinu sa jasnim zadatkom - ućutkati novinara koji je, radeći svoj posao, bio smetnja pljačkaškoj privatizaciji cementare u Novom Popovcu, pišu Večernje novosti.

Tim MUP uspeo je da iscrta šemu zločina i sklopi najverovatniju sliku svirepog ubistva, sa jasnim motivom i tragovima, imenima izvršilaca i nalogodavaca.

Sva lica koja su navedena kao potencijalni svedoci u izveštajima Radne grupe MUP saslušana su.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi