Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pokrenuta platforma za razmenu medijskih sadržaja između Kine i ŠOS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 09. 2021.

Izvor: Beta

Pokrenuta platforma za razmenu medijskih sadržaja između Kine i ŠOS-a

Platforma za razmenu medijskih sadržaja izmedju Kine i Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) pokrenuta je povodom 20. godišnjice osnivanja ŠOS-a, prenela je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Pokretanje platforme inicirala je televizija CGTN koja posluje u okviru CMG.

Direktor Kineske medijske grupe Šen Haisijung, generalni sekretar Šangajske organizacije za saradnju Vladimir Norov, šefovi vodećih medija iz Rusije, Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Pakistana, Indije i drugih država članica ŠOS-a prisustvovali su ceremoniji.

Šen Haisijung je u svom govoru rekao da su od izbijanja epidemije članice ŠOS-a, rukovodeći se takozvanim "šangajskim duhom", pomagale jedna drugoj u zajedničkoj borbi protiv korona virusa.

Šen je izjavio da je povodom 20. godišnjice osnivanja ŠOS-a, CMG inicirala pokretanje platforme za razmenu medijskih sadržaja izmedju Kine i ŠOS-a. Trenutno je platforma dobila pažnju i podršku od 35 vodećih medija u zemljama ŠOS-a.

Platforma će pomoći da se odbrani objektivno i pošteno informisanje i igraće važnu ulogu odgovornog medija, dodao je Šen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi