Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarka “KRIK”-a Dragana Pećo dobitnica novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za 2021. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 10. 2021.

Autor: NUNS Izvor: NUNS

Novinarka “KRIK”-a Dragana Pećo dobitnica novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za 2021. godinu

Žiri novinarske nagrade za etiku i hrabrost “Dušan Bogavac”, koju dodeljuju Nezavisno udruženje novinara Srbije i Fondacija “Dušan Bogavac”, odlučio je da je dobitnica nagrade za 2021. godinu novinarka redakcije “KRIK” i međunarodne mreže Organized Crime and Corruption Reporting Project - Dragana Pećo

Novinarka Dragana Pećo je dugogodišnjim hrabrim i etičkim angažmanom u svojim novinarskim istraživanjima pokazala kako se treba i valja boriti za slobodu javne reči u jednom nedemokratskom društvu i zarobljenoj državi. Uprkos pretnjama, prisluškivanjima, ugrožavanju lične sigurnosti obijanjem njenog stana, Dragana Pećo je ove godine serijom tekstova o tajnim računima visokih funkcionera Republike Srbije ponovo dokazala sve vrline istraživačkog novinarstva. 

Ove godine u užem izboru za nagradu “Dušan Bogavac” bili su novinarke Jovana Gligorijević i Jelena Obućina, novinari Vojislav Milovančević i Filip Mladenović, kao i redakcija “Južnih vesti”.  

U žiriju su bili prethodni dobitnici nagrade: Jelena Zorić (“Insajder”), Vuk Cvijić (NIN), Igor Božić (TV N1), Dragoljub Petrović (“Danas”) i Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a. 

Ove godine navršava se tačno 30 godina od kako je prvi put dodeljena nagrada za etiku i hrabrost “Dušan Bogavac” novinaru Stojanu Ceroviću. Tim povodom poseban deo ceremonije dodele nagrade biće posvećen prvom dobitniku. 

Svečana dodela novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost biće održana u sredu, 27. oktobra 2021. godine, od 13 sati, u beogradskom Medija centru, Terazije 3. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi