Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Priznao da je pretio novinarima “Južnih vesti” i dobio tri godine uslovne kazne
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 11. 2021.

Autor: A.S. Izvor: Južne vesti

Priznao da je pretio novinarima “Južnih vesti” i dobio tri godine uslovne kazne

I. S. (35) iz Niša priznao je da je pretio novinarima Južnih vesti tako što je u komentarima na sajtu pisao “da želi divljačko silovanje dece” zaposlenih u redakciji i “da ih sve treba obesiti uz javni prenos na internetu”. On je osuđen za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i to na godinu dana zatvora, odnosno tri godine uslovne kazne

Ove komentare je I. S. ostavio na tekst o incidentu koji se dogodio na jednom stovarištu, kada je čuvar pucao na grupu mladića, a jednog ranio. Preteće poruke uputio je 21. decembra prošle godine.

To je i priznao u prisustvu svoja dva advokata, a Viši sud ga je proglasio krivim.

Primenom navedenog zakonskog propisa i članova 1, 4, 42, 45, 54, 64, 65 i 66. Krivičnog zakonika sud okrivljenom izriče USLOVNU OSUDU kojom mu utvrđuje kaznu zatvora od jedne godine i istovremeno određuje da se utvrđena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 3 godine od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično delo - piše u presudi.

Iako je I. S. ovo priznao još u martu, a presuda postala izvršna 24. aprila, ona je tek nedavno dostavljena Južnim vestima.

Pre toga je za nju saznala i premijerka Ana Brnabić koja je ju je iskoristila kao primer dobre brige države o medijima, iako ni sami novinari o ishodu ovog procesa nisu bili zvanično obavešteni.

Osuđeni 35-godišnjak je u potpunosti priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, a policija je utvrdila da je pretnje uputio iz svog doma, sa računara i potpuno svestan dela čije je izvršenje hteo.

Podsetimo, ovo je samo jedan slučaj pretnji i ugrožavanja novinara Južnih vesti koji je dobio konačan epilog.

Procesi traju i u slučaju lažnog sajta, pretnji koje je upućivao Simo Spasić, napada na ekipu tokom izbornog dana u junu ove godine, a još se ne zna ni ko je snimao nekadašnjeg glavnog i odgovornog urednika Predraga Blagojevića kod niškog Suda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi