Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Misija OEBS na KiM osudila skrnavljenje ploče nestalim srpskim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 12. 2021.

Autor: Tanjug Izvor: Novosti

Misija OEBS na KiM osudila skrnavljenje ploče nestalim srpskim novinarima

Misija OEBS na KiM osudila je danas to što je ponovo oskrnavljenja spomen ploča novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči i pozvala sve relevatne institucije da ispitaju ove slučajeve i ne dopuste da odgovorni prođu nekažnjeno.

Misija OEBS na KiM osudila je što je ponovo oskrnavljenja spomen ploča novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči i pozvala sve relevatne institucije da ispitaju ove slučajeve i ne dopuste da odgovorni prođu nekažnjeno.

U saopštenju objavljenom na Tviteru napominje se da je ova misija posvećena očuvanju sećanja na Perenića i Slavuja, kao i svih ubijenih i nestalih novinara.

-Pozivamo sve relevantne institucije da obnove napore i ispitaju ove slucajeve i da ne dopuste da takvi zločini ostanu nekažnjeni, navela je misija.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je 4. decembra da je ponovno oskrnavljena spomen ploča postavljena u spomen otetim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči. 

-Po sredi je osmi put da se ploča novinarima Pereniću i Slavuju vandalizuje, što direktno pokazuje odnos vlasti privremenih institucija u Prištini prema srpskim medijskim radnicima, navela je Kancelarija za KiM.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi