Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dve Olivere vode jutarnji program
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 07. 2012.

Autor: Biljana Radulović Izvor: Pres

Dve Olivere vode jutarnji program

Od 13. avgusta do 1. septembra Srbiju će umesto Nataše Miljković i Maje Nikolić buditi Olivera Jovićević i Olivera Kovačević

Novinarske zvezde Radio-televizije Srbije, Olivera Jovićević i Olivera Kovačević, poznate po političkim emisijama „Upitnik“ i „Da, možda, ne“, oprobaće se i u za njih potpuno novoj formi programa. One će od 13. avgusta do 1. septembra naizmenično voditi Jutarnji program nacionalne televizije.

Prema informacijama do kojih je došao Pres, sadašnje voditeljke najgledanijeg jutarnjeg programa u Srbiji, Nataša Miljković i Maja Nikolić, koji radnim danima bude TV gledaoce, u pomenutom periodu biće na godišnjem odmoru. Naš
izvor nije mogao da precizira da li će promena možda imati i trajniji karakter, ali pretpostavlja, da će se od 1. septembra ipak sve vratiti na staro, pa će Miljkovićeva i Nikolićeva ponovo zauzeti mesto ispred kamere od šest ujutru, dok će se dve Olivere posvetiti svojim autorskim emisijama.

Trema, šta to beše?

Olivera Jovićević uređivaće i vodiće Jutarnji program utorkom i četvrtkom. Za Pres otkriva da do sada nije radila ništa slično, bar kad se radi o terminu emitovanja.

- Nisam do sada radila u cik zore i zahvalna sam generalnom direktoru Aleksandru Tijaniću što mi je pružio priliku da i to probam. Nisam baš ni spavalica, s obzirom na to da moj dan već godinama počinje u pola sedam i to baš uz Jutarnji program moje TV kuće. Radujem se što ću sa našim gledaocima podeliti te rane jutarnje sate, uz garantovano obilje informacija i zanimljivih tema - kaže Olivera Jovićević.

Ona ističe da nema tremu, već da na novi zadatak gleda kao na jedan izazov više. Iako je Jutarnji program po pristupu opušteniji format od političkih emisija u kojima se odlično snalazi, naša sagovornica smatra da je to po sadržaju jednako ozbiljan program, jer pruža informacije o svemu što građane zanima. Olivera ne brine kako će se snaći i dodaje da je optimista po prirodi, pa i što se tiče posla.

- Uigran tim mojih kolega iz redakcije Jutarnjeg programa, sa kojima sam već imala radne sastanke, uliva mi izuzetnu sigurnost. Radila sam i ranije složene višesatne emisije, tako da nemam tremu. Uređivanje i vođenje programa sa velikim brojem gostiju, uključenja i priloga uzbudljiv je i zahtevan posao. I pravo da vam kažem, jedva čekam da sve to startuje - otkriva Jovićevićeva.

Otišla na letovanje

Njena koleginica Olivera Kovačević Srbiju će buditi i gledaoce pozdravljati sa „dobro jutro“ ponedeljkom, sredom i petkom. Kako saznajemo, ona je odlučila da preostale dane do početka Jutarnjeg programa iskoristi kako bi se odmorila i otišla na letovanje. Verovatno zbog toga tokom jučerašnjeg dana nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Olivera Jovićević

Autor i urednik političke emisije „Upitnik“ na RTS-u, pored koje potpisuje veliki broj specijalnih emisija i ekskluzivnih intervjua na nacionalnoj televiziji.Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za jugoslovensku i svetsku književnost. Karijeru novinara započela je 1994. godine na NTV Studio B, gde je uređivala „Vesti u sedam“ i vodila veliki broj političkih emisija. Od 1995. radila je u pisanim medijima sve do prelaska na RTS 2006. Pre tri godine pokrenula je Školu za medijske talente „Balkan medija tim“.

Olivera Kovačević

Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Novinarsku karijeru započela je na televiziji Politika, gde je vodila i potpisivala mnoge emisije punih osam godina. Karijeru je nastavila autorskom emisijom „Klopka“ na televiziji Pink, koju je kasnije prebacila na konkurentsku BK televiziju. Trenutno je voditelj i autor političke emisije „Da, možda, ne“, koja se emituje na RTS-u i u toku je četvrta sezona. Javnosti je poznata i po slikanju za naslovnicu magazina „Plejboj“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi