Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Traže raskid privatizacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 07. 2012.

Autor: N.N. Izvor: Pregled

Traže raskid privatizacije

Zaposleni u regionalnoj TV Čačak zatražili su raskid ugovora o privatizaciji te televizijske kuće, jer ni posle 23 dana od kako su stupili u štrajk zbog neisplaćenih zarada, većinski vlasnik nije ponudio nikakvo konkretno rešenje, saopštio je štrajkački odbor.

Zaposleni štrajkuju zbog neisplaćene četiri plate i neizmirenih doprinosa, a pored zaostalih plata, veliki problem predstavljaju i dugovanja preduzeća, koja u ovom trenutku iznose 28 miliona dinara.

Zaposleni su održali sastanak sa predstavnikom većinskog vlasnika Zoranom Bojovićem na kom je jednoglasno odlučeno da se štrajk nastavi. Prilikom redovne kontrole Agencije za privatizaciju, predstavnici sindikata i štrajkačkog odbora zatražili su preispitivanje i raskid kupoprodajnog ugovora. Iako ni ovo rešenje nije povoljno, radnici ga vide kao način početka izlaska iz agonije u kojoj se ova kuća godinama nalazi.

Predstavnici lokalne samouprave izrazili su spremnost da Skupština grada u narednom periodu inicira i podrži donošenje određenih zakonskih rešenja, koja bi omogućila da grad povrati osnivačka prava, dodaje se u saopštenju. TV Čačak je počela s radom 17. januara 1999. godine kao javno preduzeće, a 11. decembra 2009. je privatizovana i tada je zapošljavala 50 zaposlenih. Sada ova medijska kuća ima 26 radnika i četiri honorarna saradnika, a prosečna zarada iznosi 30.000 dinara.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi