Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Telekom“ našao način da se RT gleda u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 03. 2022.

Autor: rs-lat.sputniknews.com Izvor: rs-lat.sputniknews.com

„Telekom“ našao način da se RT gleda u Srbiji

Srbija je uspela da vrati signal ruske televizije RT (Raša tudej) na pojedine kablovske operatere u zemlji, pošto je bio prekinut nakon odluke Saveta EU da hitno obustavi distribuciju ruskih državnih medija – RT i „Sputnjik“ na teritoriji cele Evropske unije

Televizija RT, koju EU brutalnom cenzurom zabranjuje, vidi se sad na IPTV-u i uskoro će se videti i preko „Supernove“. Vracćena je i u „Telekomu Srpske“ kao i „MTEL-u CG“. Signal je nažalost preko interneta i manjeg je kvaliteta nego satelit i podložan je takođe blokadi, ali radi. Na platformi SBB signal je i dalje onemogućen.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SINOS) pridružili su se juče stavu Evropske federacije novinara (EFJ), osuđujući zabranu RT-a i „Sputnjika“ i retoriku političara i visokih predstavnika EU koja prati ovu odluku, za koju kažu da je duboko pogrešna i predstavlja poraz za slobodu izražavanja.

Povodom žestoke cenzure u EU oglasili su se i Matija Bećković, Dušan Kovačević, akademik Ljubodrag Dimić i mnogi drugi.

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić poručila je da srpsko regulatorno telo za elektronske medije neće nikad uvesti sankcije bilo kom mediju iz Rusije i navodi da je prekid emitovanja ruskog kanala RT „teška hipokrizija”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi