Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Optuženi za ubistvo Dafne Karuane Galicije priznao zločin: Za mene je to bio samo posao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 07. 2022.

Autor: RTS, Rojters, Gardijan Izvor: RTS

Optuženi za ubistvo Dafne Karuane Galicije priznao zločin: Za mene je to bio samo posao

Jedan od optuženih za aktiviranje bombe ispod automobila kojom je ubijena istraživačka novinarka sa Malte Dafna Karuana Galicija, priznao je zločin.

U intervjuu za "Rojters" rekao je da bi tražio veću naknadu za ubistvo novinarke da je znao više o njoj.

Džordž Deđorđo, jedan od optuženih za učešće u ubistvu Dafne Karuane Galicije u intervjuu za Rojters, priznao je da je učestovao u zločinu, kao i da će otkriti i druge koji su upleteni u to ubistvo.

"Da sam znao tražio bih 10 miliona, a ne 150.000", rekao je Džordž Deđorđo, misleći na iznos u evrima koji mu je navodno plaćen za ubistvo, prenosi britanska agencija.

Deđorđo, koji je zajedno sa bratom Alfredom i saradnikom Vinsom Muskatom optužen za ubistvo Karuane Galicije u oktobru 2017. godine, rekao je da je za njega "to bio samo posao", ali i da mu je žao.

Rekao je i da nije znao mnogo o Karuani Galiciji ili njenoj porodici pre nego što je pristao da učestvuje u njenom ubistvu, niti da je znao da su oni "obični ljudi", a ne kriminalci.

Priznao je ubistvo posle nekoliko pokušaja njegovih advokata da mu obezbede pomilovanje u zamenu za svedočenje o njegovoj ulozi u ubistvu novinarke i drugim navodnim zločinima koji uključuju istaknute ličnosti na ostrvu.

Vins Muskat je 2020. godine priznao učešće u ubistvu novinarke, dok su Džordž i Alfred Deđorđo negirali krivicu, podseća Gardijan.

Jedan od napoznatijih biznismena na Malti Jorgen Feneč 2019. godine, optužen je da je naručio napad na novinarku. Tužilaštvo za njega traži doživotnu kaznu zatvora.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi