Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prorocima mračan ekran
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 03. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Prorocima mračan ekran


Prorocima koji sa TV ekrana svake večeri, negde oko ponoći, otkrivaju kada će se neko oženiti, hoće li živeti u inostranstvu, izlečiti se ili postati bogat - konačno je odzvonilo!

Mesta na ekranima nema ni za moderne astrologe koji sede ispred kompjutera i pozivaju gledaoce na papreno skupa uključenja i direktan pogled u zvezde.

Ovakvi programi u suprotnosti su sa Kodeksom ponašanja emitera i preporukom koju je doneo Savet Republičke radiodifuzne agencije. Na poslednjoj sednici Saveta RRA odlučeno je da se svim kablovskim emiterima uputi zahtev da prekinu prikazivanje ovakvih programa. Sve što zloupotrebljava lakovernost gledalaca trebalo bi uskoro da nestane iz etra.

- Poslali smo pismo na adrese 80 kablovskih emitera, u kom ih upozoravamo da veliki broj emituje programe suprotne kodeksu - rekao je za „Novosti“ Goran Karadžić, potpredsednik Saveta RRA.

- Mislimo na programe koji se bave prorokovanjem i gatanjem. Morali su da upozore stanice da prekinu sa emitovanjem tih programa. Ukoliko ne poslušaju, moraće da prekinu prenošenje programa ovih televizija. Emiteri su obavešteni, ali kako saznajemo, još nisu svi poslali izveštaje da li su televizije ispoštovale zahtev RRA.

U SBB-u, najvećoj kablovskoj distributerskoj kući, rekli su nam juče da su obavestili televizije čim su dobili dopis RRA i da su sve ispoštovale naređenje i „skinule“ proroke sa programa. Slično je i kod drugih kablovskih distributera, mada se na pojedinim programima još proriče sudbina. Emisije astrologa i proroka nema nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom, ali imale su ih brojne TV kuće sa kablovskim emitovanjem, poput Spektruma, Super TV-a, Stankoma ili Sveta plus.

Antrfile :

Dozvoljeni samo “kajroni“

Preporuka Saveta RRA je i da se prekine prikazivanje emisija koje se isključivo ili dominantno sastoje od SMS poruka. Kaže se da je emitovanje SMS poruka dozvoljeno u kajronima, kao dodatni sadržaj programa, reakcija gledalaca na emisiju. Ali, nikako se ne smeju emitovati emisije koje se isključivo ili dominantno sastoje od poruka.

I. Mićević


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi