Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izbacili novog urednika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 03. 2009.

Izvor: Blic - Srbija

Izbacili novog urednika


Bor - Sukob većine novinara redakcije borske radio-televizije sa poslovodstvom te medijske kuće nastavljen je juče, kada su novinari odbili da im se na redakcijskom sastanku obrati novi v.d. urednika Radiša Milosavljević, koga je postavio direktor Budimir Milutinović.

Novinari su odbili da sa Milosavljevićem razgovaraju jer ih niko nije obavestio o novom kadrovskom rešenju, pa su ga zamolili da kao „nepoznata osoba” napusti prostorije Javnog preduzeća „Štampa, radio i film” (ŠRIF) u čijem sastavu posluje radio-televizija.

- Uoči sastanka redakcije pojavio se čovek koga niko ne poznaje i rekao da je novi urednik programa. Nije rekao ni „dobar dan” niti se predstavio, već nam je na pitanje ko je on pokazao ličnu kartu. Rekao nam je da podatke o njemu možemo pronaći na internetu i mi smo ustanovili da je reč o vlasniku ugašene TV stanice „Nemanja” iz Ćuprije - rekli su „Blicu” novinari borske televizije.

Prema rečima novinara Slađane Tomić, nešto kasnije je na oglasnoj tabli zakačeno nepotpisano rešenje u kojem se navodi da je Milosavljević novi urednik.Osamnaest novinara ŠRIF-a koje je podržalo zatražili su od opštine kao osnivača da smeni sadašnjeg direktora tog preduzeća Budimira Milutinovića, jer po Zakonu o radiodifuziji ne sme da obavlja tu funkciju budući da je partijski funkcioner (predsednik Okružnog odbora SPS-a). Novinari su Milutinovića optužili da cenzuriše njihove priloge, da ih kažnjava bez osnova i da je zaposlio 13 ljudi mimo sistematizacije.

- O dešavanjima u ŠRIF-u obavestili smo sve lokalne i republičke organe, ali nas čudi da još uvek nije stigao odgovor iz radiodifuzne agencije - rekla je Tomićeva.

Direktor Milutinović smatra da su optužbe neosnovane i da su se protiv njega okomili novinari koji ne ispunjavaju radne zadatke. On je rekao da je uveo sistem nagrađivanja i da je urednička rešenja dao mlađim novinarima koji su bili vredni, u odnosu na starije kolege koji su, navikli na nerad. Pomoćnik direktora ŠRIF-a Boban Jovanović smatra da protest dela novinara ima političku pozadinu i da ih podržava partija koja se zalaže za „legalizovanje homoseksualizma i lakih droga”.

S.T.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi